Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Februari Cinebat filmnieuws

BATHMEN – One flew over de Cuckoo’s nest, een hoogtepunt in de filmgeschiedenis; op 17 februari om 20.30 uur te zien bij filmhuis Cinebat in Cultuurhuus Braakhekke.Eind 2017 had de Toneelgroep Openluchtspel Bathmen twaalf keer een uitverkochte ‘zaal’ met het toneelstuk Vogelvlucht en er was begin februari zelfs een voorstelling in de Deventer Schouwburg. Het stuk is geïnspireerd op de filmklassieker One flew over de Cuckoo’s nest, een artistiek hoogstaande en zeer amusante film uit de jaren zeventig. De film is een bewerking van de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijver Ken Kesey, waarin kritiek op de methoden in de psychiatrie in de jaren ’50, zoals elektroconvulsietherapie en lobotomie centraal staat. Het aangrijpende verhaal wordt gespeeld door een superieure cast en de film heeft dan ook maar liefst vijf Oscars gewonnen voor: Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur (Jack Nicholson), Beste Actrice (Louise Fletcher) en het Beste Scenario.

Jack Nicholson speelt Randall Patrick McMurphy, een rebelse kruimeldief die veroordeeld wordt wegens ontucht met een minderjarige. Omdat hij liever niet naar de gevangenis wil, doet hij zich voor als geestelijk gestoorde waarna hij in een psychiatrische inrichting wordt geplaatst voor rehabilitatie. In de inrichting krijgt McMurphy niet alleen te maken met zijn gestoorde medepatiënten, maar ook met de sadistische verpleegster Ratched, die met een stoïcijnse en kille zelfverzekerdheid de scepter zwaait over haar afdeling. Het duurt niet lang of oproerkraaier McMurphy organiseert samen met zijn nieuwe vrienden een opstand tegen haar.

One flew over the cuckoo’s nest is een baanbrekende, hypnotiserende en menselijke film, boordevol excentrieke personages. Wie deze klassieker nog niet gezien heeft of nog een keer wil zien, komt zaterdag naar Cinebat!

 

Voor de hele familie is er om 18.15uur de charmante animatiefilm Ballerina (AL), waarin dromen werkelijkheid worden.

Het verhaal speelt zich af in 1884 en draait om Félicie, een meisje van elf jaar dat een grote droom koestert: ze wil ballerina worden. Gedreven door haar passie voor dans, ontsnapt ze uit het weeshuis en vlucht ze naar Parijs. Ze steelt de identiteit van een verwend rijkeluisdochtertje en schrijft zich in bij een beroemde balletschool. Daar maakt ze kennis met Victor, een jonge uitvinder met wie ze vrienden wordt en Odette, een mysterieuze schoonmaakster die haar leert dat hard werken hand in hand gaat met talent.

Jongens en meisjes kom met je vrienden of ouders naar deze sprookjesachtige film kijken. De entree is slechts € 5,00 en in de pauze is er voor € 1,00 limonade en chips/popcorn.

 

Nieuwsbrief ontvangen? Mail naar info@cinebat.nl

Tip: Vier je verjaardagfeestje bij Cinebat. De jarige krijgt een verrassing!

Verdere info: zie www.cinebat.nl