Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Februari Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Zaterdag opent Cinebat haar deuren weer: te zien is er een alleraardigste animatiefilm over gele mannetjes en een meeslepend kostuumdrama over een onafhankelijke en strijdbare vrouw in een mannenwereld. Komt allen en geniet van een gezellige middag of avondje uit in ons plaatselijke filmhuis.

’s Middags draait er de familiefilm Minions, een film over uiterst geliefde gele mannetjes. Het verhaal begint lang geleden, toen de Minions eencellige gele organismes waren. In de loop van de tijd ontwikkelden ze zich tot hulpjes van de meest verschrikkelijke slechteriken – van de Tyrannosaurus Rex tot Napoleon. Omdat ze niet zo succesvol waren in het uitvoeren van hun werk, hebben de Minions geen meester meer om te dienen en worden ze depressief. Maar één van de Minions, Kevin, heeft een plan. Samen met de rebelse Stuart en de lieftallige kleine Bob gaat hij op zoek naar een nieuwe meester om te assisteren. Het drietal raakt verzeild in een spannend avontuur dat hen naar een geschikte nieuwe meester leidt in de vorm van Scarlet Overkill, ’s werelds eerste vrouwelijke superslechterik. Kevin, Stuart en Bob reizen van het ijskoude Antarctica naar het New York van de jaren zestig en uiteindelijk naar Londen. Daar gaan ze hun grootste uitdaging aan: het redden van de Minions…van uitroeiing.

‘Far from the madding crowd’ is de avondfilm; een drama dat zich afspeelt op het Engelse platteland in de 19 eeuw, met een sociaal-maatschappelijk thema en prachtige (landschaps)beelden. De film vertelt het verhaal van Bathsheba Everdene, een onafhankelijke en eigenzinnige jonge vrouw die haar ooms boerderij erft. De financieel onafhankelijke (wat niet vaak voorkomt in de Victoriaanse tijd), mooie en koppige Bathsheba trekt de aandacht van drie heel verschillende mannen die vastberaden zijn om met haar te trouwen: Gabriel Oak, een schapenhouder die gefascineerd is door haar koppigheid; Frank Troy, een knappe en roekeloze sergeant en William Boldwood, een rijke, oudere vrijgezel.

Filmdatum: zaterdag 20 februari met om 18.15 uur Minions en om 20.30 uur Far From The Madding Crowd. Voor overige informatie zie ook www.cinebat.nl

Nieuwsbrief: Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van de programmering van Cinebat stuur dan een mail aan info@cinebat.nl Ook een wijziging van het mailadres kunt u hier doorgeven.

Tip: Filmbonnen zijn verkrijgbaar bij Cultuurhuus Braakhekke.