Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Februari Filmnieuws Cinebat

BATHMEN – In februari heeft Cinebat een paar prachtige films voor u in petto. Neem de film die in naam een kinderfilm is maar die in werkelijkheid een prachtige film is voor jong en oud.

Loenatik, Te Gek De psychiatrische patiënten Bep Brul, De Majoor, Fats, Mevrouw De Haas en Dr. Doolittle van Loenatik zijn noodgedwongen teruggekeerd in de maatschappij nadat kliniek ‘Zonnedael’ is opgeheven. Zuster Ten Hoeven mist haar geliefde patiënten en zonder hen heeft ze geen doel meer in haar leven. Wanneer de ’gekken’ vernemen dat de zuster ontvoerd is, beginnen ze onder leiding van De Majoor aan een riskante en prettig gestoorde zoektocht… Echt een goede reden om samen met uw kinderen een bezoek aan Cinebat te brengen.

En dan … snel naar huis … de kinderen afleveren bij de oppas …en weer terugkomen voor de avondfilm. Deze film scoorde in de recensie van filmtotaal maar liefst 4,5 van de 5 mogelijke sterren. Philomena Lee raakt als tiener in 1952 zwanger in Ierland. Ze wordt naar een klooster gestuurd om verzorgd te worden. Wanneer haar kind een peuter is, wordt hij door de nonnen voor adoptie naar Amerika gestuurd. Philomena gaat de daaropvolgende 50 jaar op zoek naar hem. Wanneer ze Martin Sixsmith, een vermoeide, cynische journalist, ontmoet vertrekken ze samen naar Amerika om hem te zoeken.. “Het resultaat is een ongewone en op papier uiterst riskante combinatie van drama en humor. Het is een buitengewoon knappe en gedurfde prestatie dat Coogan deze twee disciplines heeft weten te verenigen … Philomena werkt op elk denkbaar vlak ontzettend goed.“

Aanbeveling genoeg? De filmavond is op zaterdag 21 februari. Om 18.15 uur begint de film Loenatik en om 20.30 uur de film Philomena. Voor meer informatie: www.cinebat.nl

 

Nieuwsbrief

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van de programmering van Cinebat stuur dan een mail aan info@cinebat.nl. Ook als uw mailadres is gewijzigd kunt u dat doorgeven.