Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Feest bij 35-jarige

Wereldwinkel Bathmen

Burgemeester Andries Heidema en voorzitter Lambertus Kracht reiken de cheque uit aan Gered Gereedschap.

Burgemeester Andries Heidema en voorzitter Lambertus Kracht reiken de cheque uit aan Gered Gereedschap.

BATHMEN – Het was afgelopen zaterdag groot feest bij de jarige Wereldwinkel Bathmen. Het 35-jarige bestaan werd gevierd met tal van activiteiten en een daverende kortingsactie. Veel kinderen maakten een rondje op de pony en konden zich uitleven op het springkussen. Voor de bezoekers zette een heuse barista de (h)eerlijkste koffie en ’s middags zorgde de ‘tafeljurkdame’ met haar gevolg voor enkele spetterende optredens.

’s Ochtends werd het jubileum al aangekondigd door beiaardier Jan Achterkamp, die werd uitgedaagd andere muziek te spelen dan gebruikelijk. Uit de reacties bleek dit prima geslaagd. Om 12.00 uur feliciteerde burgemeester Heidema de vrijwilligers van de Wereldwinkel met het jubileum. De winkel wordt sinds het begin door vrijwilligers beheerd en de burgemeester complimenteerde hen met hun belangeloze inzet.

Daarna werden twee organisaties verrast met een gift. De Wereldwinkel heeft geen winstoogmerk en schenkt daarom ieder jaar een bedrag aan verwante organisaties. Dit jaar werd Gered gereedschap verrast met een bijdrage van € 500,- voor de aanschaf van een slijpsteen. Deze gebruiken zij voor het herstellen van het gereedschap dat zij naar onder andere de Filippijnen sturen.

Ook Kinderen van Uganda werd verrast met eenzelfde bedrag. Zij zamelen momenteel geld in voor herstel van een school in Maleku. Die werd in april van dit jaar door een zware storm en regenval verwoest.

Tenslotte opende de burgemeester een tentoonstelling van schilderijen die vanaf nu te koop zijn via de Wereldwinkel Bathmen. Via de website van de Wereldwinkel (bathmen.wereldwinkels.nl) zijn deze schilderijen te bekijken en natuurlijk te kopen!

 De acteurs van Theater Aan De Lijn werden voor de gelegenheid versterkt door Beppie Koeslag en Nel Nicasie.


De acteurs van Theater Aan De Lijn werden voor de gelegenheid versterkt door Beppie Koeslag en Nel Nicasie.

’s Middags zorgde het optreden van Ilse, Alex en Coraline van Theater Aan De Lijn voor een druk terras voor de winkel. De stoelen op dit ‘pop-up-terras’ waren binnen de kortste keren bezet!

Al met al een geslaagde dag voor alle vrijwilligers en bezoekers!