Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Feest bij Filmhuis Cinebat!

BATHMEN – Van de opening in 2010 naar nu lijkt slechts een sprong in de tijd, maar inmiddels geniet Filmhuis Cinebat een brede bekendheid bij filmlievend Bathmen en omgeving.

Het eerste Lustrum wil men uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom is het feestop zaterdag 25 april 2015!

Om 18.15 uur worden de kinderen feestelijk onthaald, uiteraard met bubbels! Aansluitend draait Cinebat voor de jeugd Wiplala, de geslaagde verfilming van jeugdsentiment als Minoes, Abeltje en Pluk van de Petteflet. Wiplala is na Jip en Janneke waarschijnlijk het populairste kinderwerk van Annie M.G. dat nog niet naar het grote doek was vertaald.

Wiplala: Als Johannes op een nacht een geluid in de keuken hoort, besluit hij dit uit te zoeken. Daar stuit hij op het tien centimeter lange mannetje genaamd Wiplala. Deze komt uit een kleine mensenwereld waar ze allemaal kunnen tinkelen (toveren). Alleen is hij er niet zo goed in. Als hij ook per ongeluk Johannes en zijn hele familie klein tinkelt, levert dat een probleem op. Want hij weet niet hoe hij dit weer ongedaan kan krijgen. Daarom besluiten ze op avontuur te gaan in de grote mensenwereld. Maar dat blijkt nog een hele uitdaging.

Een heerlijke familiefilm ook voor de “oudere” jeugd. In de pauze wordt ranja met wat lekkers aangeboden door Cinebat en ter afsluiting is er nog een koele verrassing!

 

Om 20.15 uur ben u van harte welkom om samen met het Cinebatbestuur het glas te heffen en staat men stil bij dit heugelijke feit. Als speciale gast wordt de actrice Suzan Boogaerdt verwelkomd; zij is de dochter van bestuurslid Mien van Houten. Zij zal de film van de avond inleiden, Dorsvloer vol confetti. Een verfilming van de gelijknamige bestseller van Franca Treur. Een uitstekende cast waarin Suzan hierin  de rol van moeder vertolkt.

Dorsvloer vol Confetti: De 12-jarige Katelijne groeit eind jaren tachtig op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Voor haar is lezen, en leren, dé manier om haar leven op de boerderij achter zich te kunnen laten. Dorsvloer Vol Confetti is een kundig plaatje van een gereformeerd Zeeuws boerengezin in de jarig tachtig, dat de sfeer van het boek goed heeft weten te vangen. De zware kant wordt goed afgewisseld met humor en de vrolijke fantasie van Katelijne. Zo blijft de film toch prettig luchtig.

 

Het bestuur van Cinebat (Truus Schiphorst, Mien van Houten, Joanita Oud, Mariet Pluim, Agathe Maisuls en Antoinette van der Loos) bedankt u voor al vijf jaar vertrouwen en met evenveel vertrouwen en enthousiasme ziet het bestuur de volgende vijf jaar tegemoet. Zij hebben er zin in!