Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Feestelijke decemberactiviteiten in Bathmen

Gezamenlijke activiteiten van Bibliotheek, Cultuurhuus Braakhekke, gemeente, Oudheidkundige Kring en Wereldwinkel

BATHMEN – Al sinds februari zitten de Oudheidkundige Kring Bathmen, gemeente Deventer, Wereldwinkel en Bibliotheek gezamenlijk in het nieuwe gebouw aan de Schoolstraat. Samen organiseren ze activiteiten voor alle bewoners van Bathmen.De maand december staat in het teken van ‘Vieren’. In samenwerking met Hanny Biemolt van Braakhekke is er de komende maand een mooi programma voor jong en oud.

 

Programma

1 december| Zilversmid uit Nepal maakt symbolische sieraden | 09.30 – 16.00 uur.

Zilversmid Dambar brengt een grote collectie aan zilveren sieraden mee. Ze zijn vervaardigd door Dambar zelf en zijn medewerkers. Prachtige ringen, armbanden en oorhangers. Vaak met een symbool of speciale betekenis om het leven te vieren. Het is leuk om hem aan het werk te zien, hij past eventueel ook sieraden aan naar eigen wens. Hoge eisen worden gesteld aan vakmanschap en design. Bovendien moet voldaan worden aan de richtlijnen van Fairtrade.

Dambar is geboren als Dalit, de laagste kaste in Nepal. Hij ontmoette in 1986, na een ziekbed, een Nederlander die zijn schoolgeld en opleiding tot zilversmid betaalde. Zijn sponsor hielp hem daarna met de bouw van een huis met werkplaats in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.

 

7 en 8 december | Brieven schrijven voor Amnesty International | 09.30 – 17.30 en 09.30 – 16.00 uur

In de decembermaand denkt men ook aan de mensen die geen feest kunnen vieren. Daarom worden er samen brieven geschreven voor Amnesty International.

 

19 december | Workshop lampionnen maken (8-10 jaar) | 14.00 uur

Samen worden de mooiste lampionnen geknutseld voor de donkere dagen van december.

 

23 december | Herdertjestocht | 17.00 – 19.00 uur

Tijdens de Herdertjestocht wordt het kerstverhaal uitgebeeld en het hele dorp is uitgenodigd. Herdertjes gaan in het dorp her en der op visite. Bij de herberg bijvoorbeeld. En misschien wel bij de wijzen. De tocht start vanaf 17.00 uur in de Dorpskerk en eindigt op de Brink op en rond de ijsbaan van Carnavalsvereniging De Battumse Pompers.

De Herdertjestocht wordt georganiseerd door de Protestantse gemeente Bathmen en de Stichting Bathmen Promotie. Deelname is gratis.

 

Fotopresentatie Oudheidkundige Kring Bathmen

De hele maand december draait de OKB een fotopresentatie met ‘Vieren’ als centraal thema. U kunt mooie beelden van vroeger bekijken.