Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Feestelijke opening Dementheek Bathmen

Fotografie: Otto Westra.

BATHMEN – Woensdag 7 juli opent Ron König, burgemeester van Deventer, de nieuwe Dementheek Bathmen. Deze Dementheek is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Bathmen Dementievriendelijk, Woon-, Zorg-, en Dienstencentrum ’t Dijkhuis en Bibliotheek Deventer. In de gemeente Deventer is een dergelijke voorziening nog niet aanwezig, Bathmen heeft dus de primeur!

Dementie en geheugenproblemen
Steeds meer mensen krijgen direct of indirect met dementie of andere vormen van geheugenverlies te maken. Informatie over deze problematiek is daarom van groot belang. De Dementheek Bathmen voorziet met haar zeer diverse materiaal in een groeiende behoefte.
Het materiaal in de dementheek is bedoeld voor mensen met dementie, geheugenproblemen en niet aangeboren hersenletsel én direct betrokkenen: partners, familie, vrienden, mantelzorgers, zorgprofessionals en vrijwilligers. De collectie in Bibliotheek Bathmen bevat folders, boeken (romans, informatieve boeken, kinderboeken), activeringsspellen, puzzels en enkele hulpmiddelen.
Lidmaatschap
De collectie is beschikbaar voor alle bibliotheekleden. Voor mensen die geen lid van de bibliotheek zijn, maar wel gebruik willen maken van de Dementheek Bathmen is er een speciale pas. Hiervoor gelden andere voorwaarden en een andere tariefstelling.
Zowel de spel-, en activeringsmaterialen als de hulpmiddelen zijn alleen te lenen in Bibliotheek Bathmen op maandag t/m vrijdag van 13.30-16.30 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur. Er is een medewerker van de Bibliotheek aanwezig die hierbij kan helpen. Voor alle informatie over Dementheek Bathmen, het lidmaatschap, de voorwaarden en de openingstijden, zie https://bit.ly/3qgWL9e.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Rabobank.

Dementheek Bathmen is gevestigd in Bibliotheek Bathmen, Schoolstraat 25.