Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Feestelijke opening groenste schoolplein van Overijssel

OBS de Rythmeen uit Bathmen

BATHMEN – OBS de Rythmeen uit Bathmen opende donderdag 11 juli hun groene schoolplein. De school won met hun schoolpleinontwerp de wedstrijd ‘Groen, groener, groenst’ van de provincie in 2018. In november van het afgelopen jaar is de basisschool begonnen haar eigen ontwerp uit te voeren onder het motto: tegels er uit, groen er in.De school is trots en enthousiast dat het schoolplein klaar is. De leerlingen van de school maken al een tijdje gebruik van het groene plein. De leerkrachten: “Wij zijn blij met de manier waarop het speelgedrag is veranderd. Doordat het plein meer uitdaagt tot avontuur, ontdekken en bewegen is het spel van onze leerlingen veel rijker geworden. Het is ook mooi om te zien dat er minder conflicten zijn tijdens het buiten spelen.”

Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher is ook trots op en enthousiast over het nieuwe schoolplein van de Rythmeen: “Mooi om de reactie van de school zelf te horen. Daar doen we het voor! Groene schoolpleinen zijn belangrijk voor kinderen. Spelen in het groen is gezond, maar ook erg goed voor hun ontwikkeling. Het stimuleert kinderen om hun omgeving te ontdekken. Of hoe je door samenwerken iets kunt bereiken door bijvoorbeeld samen een hut te bouwen. En kijk eens wat een mooi resultaat er is bereikt in Bathmen.” Gert Harm ten Bolscher stond indertijd als Provinciaal Statenlid aan de basis van de ontwerpwedstrijd voor het groenste schoolplein.

 

Basisscholen krijgen steun bij vergroenen schoolplein

De provincie Overijssel en haar partners in het programma Natuur voor Elkaar willen dat alle schoolpleinen in 2025 vergroend zijn. Plekken waar kinderen in het groen kunnen spelen, die voor verkoeling zorgen en een leefbare plek zijn voor planten en dieren. Om dit te bereiken is de regeling groene schoolpleinen ingesteld. Deze regeling start met een openstelling voor 100 scholen. Per school is een bedrag van €10.000,- beschikbaar. Al meer dan 60 scholen hebben de subsidie aangevraagd. Scholen die meer willen weten over de regeling kunnen terecht op www.overijssel.nl/loket/subsidies/@NJP/groene-schoolpleinen/

Schoolpleinen vergroenen is een onderdeel van Natuur voor Elkaar. Dit is het programma waarmee provincie en maatschappelijke partners samen werken aan het beleven, benutten en beschermen van de natuur in Overijssel. Meer informatie via www.natuurvoorelkaar.nl

 

ONDERSCHRIFT FOTO:

Trotse leerlingen, docenten en ouders van OBS de Rythmeen bij de opening van hun nieuwe, groene schoolplein.