Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Feestelijke Opening Historisch Informatie Punt (HIP) Bathmen

BATHMEN – Na jarenlang onderdak te hebben genoten aan de brandweerkazerne aan de Koekendijk was het op 7 oktober dan zover: de feestelijke opening en ingebruikname van het nieuwe archief/werkruimte van de Oudheidkundige Kring Bathmen aan de Deventerweg 8A.


Wat vroeger de aula van de oude begraafplaats was is in enkele maanden omgetoverd in een prachtige multifunctionele werk- en ontvangstruimte voor onze werkgroepen.
Een tijdje geleden was de gemeente Deventer voornemens om dit pand te slopen. Dat vond het bestuur van de OKB geen goed idee, en al snel ontstond het idee dat dit gebouw wellicht wat voor haar vereniging was. De gemeente was bereid mee te denken en de gereserveerde sloopkosten kon de vereniging gebruiken om het gebouw op te knappen. Ook met de financieel steun van de PJB Boeldagcommissie, de stichting erven Witteveen, RABO club suppport en de RABO Cooperatie Salland konden talloze vrijwilligers aan de slag. En het resultaat mag er zijn: een goed uitgeruste werkruimte waar de OKB nog jaren plezier van kan hebben. Het bestuur hoopt dat de inwoners van Bathmen binnenkort een kijkje zullen nemen, en wellicht brengen ze oude foto’s, documenten of verhalen mee. Per slot van rekening is de geschiedenis absoluut de moeite waard, en nodig om bewaard te blijven voor nu en voor volgende generaties. Het HIP is geopend op woensdagmorgen van 09.00 – 12.00 uur en donderdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur. Het hek is geopend en het welkomstbord staat aan de weg.
De ereleden Wim Markvoort en Gerard Gervedink Nijhuis openen het nieuwe archief van de OKB

Wim Markvoort en Gerard Gervedink Nijhuis knippen het lint door.

FOTO PIET RADEMAKERS.