Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Feestelijke opening

nieuwe Bibliotheek,

Wereldwinkel Bathmen en

Oudheidkundige Kring Bathmen

Artist impression nieuwbouw Schoolstraat 25.

BATHMEN – De Bibliotheek, Wereldwinkel en Oudheidkundige Kring Bathmen openen zaterdag 3 februari de deuren van hun nieuwe gebouw aan Schoolstraat 25. Iedereen is van harte welkom op deze feestelijke opening. Vanaf 10.00 uur staat er koffie, thee en limonade klaar en voor de kinderen is er een kleurplaat. De Bibliotheek, de Wereldwinkel en de Oudheidkundige Kring hebben een speciale openingsaanbieding. Ook Publiekscontacten van de gemeente Deventer verhuist naar het nieuwe pand aan de Schoolstraat.Tijdens het verhuizen, van 29 januari tot 3 februari, zijn zowel de Bibliotheek als de Wereldwinkel gesloten. Dankzij de vrijwilligers van de Wereldwinkel is de Bibliotheek straks bijna 40 uur per week open. Er is een ruime collectie voor volwassenen en jeugd, een Boekstarthoek voor de allerkleinsten en een gezellige ronde leeshoek bij het raam. De actuele openingstijden staan op www.obdeventer.nl en bathmen.wereldwinkels.nl

 

Voor de helft van het geld lid van de Bibliotheek

Tijdens de opening en de eerste week erna kan iedereen een jaar lang voor de helft van het geld lid worden van de Bibliotheek. Voor kinderen is een lidmaatschap altijd gratis. Kinderen die zich inschrijven tijdens de openingsweek mogen een cadeautje uit de grabbelton kiezen. Ook voor de mensen die de nieuwe bibliotheek na zaterdag komen bekijken staat er de eerste week een kop koffie met wat lekkers klaar.

 

10% korting en ballonnen prikken bij de Wereldwinkel

De Wereldwinkel verkoopt originele fair trade cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Tijdens de opening krijgt iedereen 10% korting op alle non-food artikelen. Bij elke aankoop mag je ballonprikken en maak je kans op een cadeautje.

 

Oudheidkundige Kring Bathmen (OKB)

De Oudheidkundige Kring Bathmen richt in een deel van de ruimte een historisch informatiepunt in waar inwoners en andere geïnteresseerden terecht kunnen met vragen over de plaatselijke historie. De vereniging beschikt over uitgebreide documentatie over de historie van Bathmen en de buurschappen, met onder andere een grote foto- en videocollectie, een knipselarchief, een uitgebreide bibliotheek en bestanden met genealogische informatie.

Ieder nieuw lid dat zich tijdens de openingsweek aanmeldt ontvangt (gratis) een exemplaar van de Canon van Bathmen.

 

Publiekcontacten locatie Bathmen

Ook Publiekscontacten van de gemeente Deventer is vanaf 6 februari te vinden aan de Schoolstraat 25. Zij zijn geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur.