Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

´Fiets em erin´ van de P.J.B. en Brandweer Bathmen groot succes!

BATHMEN -De Plattelands Jongeren Bathmen en de Brandweer Bathmen hadden het idee om een ´Fiets em erin´ baan te gaan bouwen. Zo gezegd zo gedaan zou je denken, maar niets is minder waar. Er zijn voorafgaand meerdere plannen geweest over hoe het eruit moest komen te zien. Uiteindelijk mag het resultaat er wezen en wat het een groot succes!Maar liefst 20 deelnemers stonden op zondag 9 juli vanaf 14.00 uur klaar aan de start. De één had zelf een fiets in elkaar geknutseld en de ander had er één van de organisatie geleend. Zoals de P.J.B. altijd maar zegt: meedoen is belangrijker dan winnen!

De deelnemers moesten het volgende parcours afleggen. Allereerst natuurlijk over de ´Fiets em erin´ baan. Maar vielen ze nou in het water, dan mochten ze de fiets weer op de baan zetten en te voet verder gaan. Enige voorwaarde was, dat je de fiets ook mee moest nemen. Eenmaal aan de overkant gekomen staken ze de weg over. Daar stond een grote tent vol met rook en obstakels te wachten. Als de deelnemers door de tent heen waren gefietst/gelopen kregen ze nog een beker meel over zich heen gegooid. Toen konden ze de bel pas luiden.

Tijdens de wedstrijd waren er twee prijzen te winnen. De originaliteit prijs en de snelste tijd prijs. De twee winnaars waren: Mark van der Kloet – originaliteit prijs – met zijn eigen gemaakte brandweerfiets, waar echt niks aan ontbrak. Van zwaailamp tot brandweerpak en sirene tot brandweerslangen. Zelfs de handvatten van zijn fiets waren mee gespoten. Het zag er echt prachtig uit! Marlon Stegink – snelste tijd prijs – de eerste ronde in 0.30 seconden naar de overkant, maar in de tweede ronde ging Mark Sligman in 0.16 seconden naar de overkant en toen begon ze toch wel even te zweten. Want zou ze nog de snelste tijd behouden? Dat lukte haar. Twee terechte winnaars!

Na de wedstrijd was er gelegenheid om nog even met elkaar na te praten en een drankje te drinken. Ook gaf de Brandweer Bathmen informatie, om wellicht jou als nieuw lid bij deze groep te krijgen. Dus ben je enthousiast geworden over het brandweeronderdeel van de wedstrijd. Meld je dan aan!

De P.J.B.-ers kijken terug op een geslaagde activiteit. Over twee jaar zullen de Plattelands Jongeren Bathmen weer een activiteit organiseren in en rond het water. Welke activiteit dat zal zijn en op welke locatie die gehouden gaat worden, wordt tegen die tijd bekend gemaakt!