Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Fietsclubs Larenseweg en

Oude Molen sluiten seizoen af met dagfietstocht

BATHMEN/OUDE MOLEN – Gedurende vele jaren wordt er door de fietsclubs van de Larenseweg en Oude Molen iedere dinsdagavond, van mei tot september, een mooie route gefietst. Dit jaar vertrokken de avondtochten van de Larenseweg van 3 mei tot 26 juli, om 19.00, vanaf Emté Mensink. De avondtochten van de Oude Molen vertrokken van 10 mei tot en met 19 juli, om 19.00, vanaf de molen. De tochten werden begeleid en uitgezet door Eppe Roeterdink. Omdat Jan Bos wegens gezondheidsredenen moest stoppen, zetten de deelnemers zelf ook beurtelings een tocht uit.Gemiddeld fietsen er 20 tot 30 deelnemers mee, variërend in leeftijd van 58 tot 88 jaar. Ze fietsen vooral voor de gezelligheid, maar ook voor een betere conditie. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en zullen zich ongetwijfeld thuis voelen in de groep. Halverwege wordt er altijd koffie gedronken bij een camping of restaurant. Afgelopen jaar is men meerdere keren nat geregend, maar men fietst gewoon door.

Op 9 augustus vond de middagtocht van de Oude Molen plaats. Deze tocht was uitgezet door Mees en Bea Struis. Het ging langs het Overijssels Kanaal naar Raalte en vandaar via Luttenberg, Haarle, Nieuw Heeten en Okkenbroek terug naar Bathmen.

De middagtocht van de Larenseweg was op 16 augustus. Deze tocht werd voor de 30ste keer uitgezet door de 88-jarige Johan Lensink. Hij gaf aan dat dit de laatste keer was, dat hij een tocht uitzette. Bij de Haarbroekse Vijvertuin trakteerde hij op appelgebak bij de koffie, omdat hij een prijsje had gewonnen bij de Vriendenloterij. Deze tocht ging door de naaste omgeving van Bathmen, Harfsen en Laren. Elke keer waren er weer plekjes, die men nog niet kende.

Op 6 september vond de jaarlijkse dagfietstocht van de Larenseweg-Oude Molen plaats. Het was schitterend weer, rond 25 graden. Eppe Roeterdink had een tocht uitgezet van ongeveer 60 km. Er waren 24 deelnemers. De route liep via Epse naar Deventer, waar men bij Mac Donalds koffie gedronken heeft. Dan via de Hovenbrug de IJssel over, Steenenkamer, Duistervoorde naar Twello, waar in de Sporthal Zuiderlaan van een heerlijke lunch werd genoten. Over Terwolde en Wilp reed men terug naar de IJssel, waar met het pontje overgestoken werd naar Gorssel. Mannie Muil gaat niet graag met het pontje, maar liet daar deze keer niets van merken. Door de bossen rond Gorssel, nog een koffiestop bij Jansen & Jansen en toen terug naar Bathmen. Een prachtige, gevarieerde route, waarmee het fietsseizoen is afgesloten.

Belangstelling? Neem gerust contact op met Eppe Roeterdink, telefoon 0570-542721.