Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Flor d’Luna opnieuw in de Dorpskerk Bathmen

Flor d'Luna opnieuw

BATHMEN – Op zondag 21 februari zal Flor d’Luna voor de tweede maal in de Dorpskerk te Bathmen optreden.

Flor d’Luna gaf in april 2010 een zeer succesvol concert. Flor d’Luna is in 2005 opgericht door Marcel Verheugd en zangeres Carla Koehorst. Ze kregen vooral bekendheid door zich toe te leggen op een eigen vertolking van de Portugese Fado. Een aanzienlijk deel van de teksten zijn afkomstig van de bekende dichter/schrijver Fernando Pessoa. Zijn teksten worden veelal gelinkt met “saudade”, het kenmerk van de Portugese ziel en Fado traditie.

Destijds was Flor d’Luna een duo: Carla Koehorst – zang en Marcel Verheugd – gitaar. Met de komst van de celliste Manuela Verbeek is men een geheel eigen weg ingeslagen.

Carla Koehorst studeerde klassieke zang bij Anne Haenen aan het conservatorium te Enschede. Haar wortels in de muziek liggen in de Keltische muziektraditie Ook tijdens haar studie waren het met name de volksliederen waar ze een sterke verbondenheid mee voelde.

Manuela Verbeek studeerde cello aan het Artez Conservatorium te Zwolle & Arnhem. Ze wordt regelmatig gevraagd voor uiteenlopende projecten. Manuela ontwikkelde haar improvisatie vaardigheden behalve bij Flor d’Luna ook in de flamenco muziek.

Marcel Verheugd studeerde gitaar (lichte muziek) en techniek aan het Conservatorium te Den Haag. Samen met tekstschrijver Kees Bos componeerde en produceerde hij voor “Niet allemaal tegelijk”, een eigenzinnige kinderliedjesgroep.

Het programma op 21 februari heet “Uma porta para o rio” (Een deur naar de rivier.)

Concert 21 februari Dorpskerk Bathmen. Aanvang: 15.00 uur.

Entree € 15,00, Donateurs € 10,00. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.