Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Folkband Scrum speelt 26 januari de sterren van de hemel

Door Evert van de Weg.

BATHMEN – Het mag nog wat vroeg lijken, maar de liefhebbers van prachtige folkmuziek zouden alvast 26 januari in hun nieuwe agenda moeten zetten. Op die datum komt namelijk de Nederlandse topband op dat gebied Scrum naar het Cultuurhuus in Bathmen. En ze nemen hun eigen pub ’The Dirty Glass’ gewoon mee het toneel op.De leden van de band hebben namelijk op een nette manier iets met drank, eigenlijk vooral whisky. Opgericht in 2004 maken ze meteen furore en spelen op vele festivals in binnen- en buitenland. Zo treden ze zelfs op in het voorprogramma van The Dubliners en daarvoor moet je van goede huize komen. Na een tour door Schotland in 2008 krijgt de band nog meer binding met de pubcultuur en ze gaan dan ook met hun eigen ‘theaterkroeg’ de theaters in. Ook dit winterseizoen duikt Scrum met een sfeervol decor op vele podia in Nederland op en zo doen ze op 26 januari het Cultuurhuus in Bathmen aan. Passend bij het optreden is er voorafgaand aan de voorstelling, die om 20.30 uur begint, een whiskyproeverij te boeken die door slijterij ’t Bockje wordt verzorgd.

De proeverij begint om 19.00 uur en de liefhebber krijgt daar vier heerlijke whisky’s te proeven. Om in het sfeertje te blijven wordt de theaterzaal van het Cultuurhuus speciaal voor de voorstelling ingericht met tafels zodat u ook tijdens het optreden van een drankje kunt blijven genieten.

Het optreden van Scrum met de titel ’15 Years of Single Malt Folk’ (vanwege hun 15-jarig bestaan) laat eerlijke en spontane folkmuziek horen. De zes gedreven mannen van Scrum, tijdens deze theatertour bijgestaan door een zangeres, laten naast eigen werk ook natuurlijk folk klassiekers horen. In maart 2018 brachten ze nog hun derde album uit, ook al ’Single Malt Folk’ geheten.

Zet 26 januari 2019, 20.30 uur in Cultuurhuus Braakhekke dus in die nieuwe agenda!

Verdere informatie en kaarten op www.cultuurhuusbraakhekke.nl