Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Fotoboek over de Deventerweg “Vroeger & Nu”

Fotoboek over de Deventerweg

BATHMEN – Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van Buurtvereniging “De Enk” is het idee opgevat een boek te maken over de Enk en de huidige Deventerweg in Bathmen. Een commissie vanuit de buurtvereniging is met dit idee aan de slag gegaan. Vele foto’s, teksten, advertenties en andere informatie zijn verzameld. Vorige week is het eindresultaat tijdens een feestelijke avond gepresenteerd aan de buurt en zijn de eerste exemplaren uitgereikt aan de commissie. Het fotoboek is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van P.J.B. Boeldag en is in een beperkte oplage uitgebracht.

In het boek zijn in de volgorde van het werkelijke straatverloop (startend aan de kant van de Brink) alle huizen aan de Deventerweg opgenomen. Hierbij wordt informatie gegeven over bewoners, oud-bewoners, bedrijven van vroeger en nu en andere bijzonderheden. Tevens is aandacht besteed aan de buurtvereniging en een deel van de feestelijkheden waaraan de Deventerweg in de periode vanaf 1945 heeft deelgenomen, bijvoorbeeld straatversieringen en optochten.

Het boek is voor het bedrag van € 10,-verkrijgbaar bij Conceptstore Blij Blij Wonen, de winkel van Schildersbedrijf Bennie Bieleman, Boekwinkel De Negro en bij Riekie Schoemaker, Deventerweg 21, telefoon 0570-544222.