Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

“Geachte heer Bach” Muziektheater Assen

SONY DSC

BATHMEN – Stichting Muziektheater Assen produceert rondom een van de allergrootste componisten uit de geschiedenis, een meeslepende muziektheatervoorstelling met als titel “Geachte heer Bach” Te zien op zondag 17 januari 2016 in de Dorpskerk te Bathmen Kerkplein 3. Aanvang 15.00 uur.

Synopsis

Een man ontwaakt in een kerk. Het is Johann Sebastian Bach. Tenminste, dat zegt hij. De kerk blijkt het voorportaal van de hemel te zijn. Van een engeltje krijgt hij een brief: “Geachte heer Bach, Zoveel mensen voor u hebben gezegd dat zij dé Bach zijn. Om u definitief toegang tot de hemel te verschaffen, dient u te bewijzen dat u daadwerkelijk J. S. Bach bent.’ Hoe toont Bach aan dat hij is wie hij denkt te zijn? Hier begint het verhaal van zijn leven, het tijdsbeeld waarin Bach leefde, een geschiedenis en vooral zijn muziek. Hier begint uiteindelijk een zoektocht naar de essentie van ‘Bach’.

 

De voorstelling

Tijdens deze ‘concertante theatervoorstelling’ neemt acteur Dick van Veen, in de rol van Johann Sebastian Bach, de toehoorders mee naar het leven van deze componist. Hij vertelt over diens muziekleven eind zeventiende, begin achttiende eeuw. Ook laat hij de luisteraars kennismaken met Bachs echtgenotes en zijn gezin. Andersom ontdekt J.S. Bach het orgel van de twintigste eeuw en wordt aan het publiek gevraagd om samen met hem (een deel) van een Cantate in te studeren. Muziek: Hoogtepunten uit Bachs orgelliteratuur en solostukken voor sopraan, dwarsfluit en orgel.

 

Uitvoerenden en organisatie

Acteur: Dick van Veen. Orgel: Wietse Meinardi. Sopraan: Alina Rozeboom. Dwarsfluit: Berta van der Kolk. Tekst: Janine Hoekstein. Regisseur: Jos Visscher. Producent: Stichting Muziektheater Assen.