Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geef om een littekenvrije toekomst

Collecteweek Brandwonden Stichting:
11 t/m 17 oktober

BATHMEN – Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Want dan is het van 11 t/m 17 oktober collecteweek. Bij voordeuren van Groningen tot Limburg klinkt die week de vraag: “Hebt u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?”En dan komt het eropaan. Want de Brandwonden Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en is grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit de collecte.In de week van 11 tot en met 17 oktober houdt de Nederlandse Brandwonden Stichting de nationale collecteweek. Om haar ideaal te kunnen verwezenlijken – brandwonden littekenloos genezen – is men afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar de oproep ‘Geef om een littekenvrije toekomst’. Want mensen met brandwondenlittekens zijn vaak doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf driedubbel moet bewijzen.

 

Tegenslag overwinnen

Ambassadeurs Jeroen, Britt, Sharon en Veronica hebben na hun ongeluk ieder op hun eigen manier steun aan de Brandwonden Stichting gehad. Er zijn diverse projecten die mensen met brandwonden ondersteunen bij het oppakken van hun leven. Psychosociale hulp, cursussen waarin je om leert gaan met je littekens, maar ook lotgenotendagen voor kinderen, jongeren en volwassenen. Om dit te kunnen blijven doen, is geld nodig. daarom hoopt de Brandwonden Stichting in de collecteweek op Nederlandse steun te mogen rekenen.

 

Over de Brandwonden Stichting

Jaarlijks worden duizenden mensen in het ziekenhuis opgenomen met tweede- en derdegraads brandwonden. Ze bezorgen hen talloze operaties, pijnlijke verbandwisselingen en littekens. En eenmaal weer thuis moeten ze zich driedubbel in de maatschappij bewijzen. De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens. Ze financieren wetenschappelijk onderzoek, ondersteunen artsen en verplegend personeel, zetten campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpen slachtoffers sterker en weerbaarder te worden. Meer informatie over projecten van de organisatie, het voorkomen van brandwonden en voorlichting vindt u op www.brandwondenstichting.nl