Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Géén mosterd na de maaltijd, maar de kersen op de taart!

SONY DSC

Hengelsportvereniging Bathmen

BATHMEN – De zomercompetitie van de hengelsportvereniging zit er al weer op, zowel bij de senioren als bij de jeugd. Ook de kermiswedstrijd verliep onder goede weersomstandigheden. Alleen de Schipbeek trachtte zijn grote broer, de IJssel, te evenaren qua stroomsnelheid. Zowel de jeugd als de senioren ondervonden hier veel hinder van.

Bij de jeugd deden 18 kinderen mee aan de wedstrijd. En ondanks de stroming wisten de kinderen toch een aantal visjes op de kant te brengen. Na afloop van deze wedstrijd, waarbij ook het voltallige bestuur en veel ouders aanwezig waren, toog men gezamenlijk naar het gebouw van de duivenvereniging “De Snelle Wieken” aan de Kuiperij. Daar werd de jeugd welkom geheten door voorzitter Herman Dikkeboer. Mark Meijerman nam daarop, als voorzitter van de jeugdcommissie, de leiding over. Allereerst werd een aantal mensen bedankt voor hun inzet en de duivenvereniging voor hun gastvrijheid. Ook de meegekomen ouders meenden hun dank uit te moeten spreken aan de jeugdcommissie bestaande uit Mark Meijerman, Theo van Ommeren en Bert Wolferink. Namens de ouders overhandigde Michel Rijsdijk een mooie bos bloemen aan Gerrie Wolferink vanwege haar inzet voor de jeugd. Elke wedstrijd was zij aanwezig om de jeugd te voorzien van glaasje drinken en iets lekkers om te eten. Ondertussen werd de jeugd getrakteerd op een patatje met! Aansluitend was het dan zover: de kampioenen 2015 werden bekend gemaakt. De zomercompetitie werd gewonnen door Daan van Ommeren, tweede werd Tim Rijsdijk, derde werd Sem Jongeling, vierde werd Olav Kleine Koerkamp en vijfde werd Lars Rijsdijk. Kermiskampioen werd ook Daan van Ommeren, een dubbelslag dus. De jeugdcommissie kon terugkijken op een geslaagd seizoen met een groeiend aantal jeugdleden. Voorzitter Herman Dikkeboer zette namens de visclub Willy en Barend Bijma in de bloemetjes vanwege hun inzet in de kantine en ook kreeg Gerrie Wolferink een bosje bloemen voor haar inzet voor de jeugd. De kermiswedstrijd is dan ook eigenlijk de kersen op de taart van een mooi seizoen met een groeiend aantal jeugdleden waar de HSV Bathmen trots op kan zijn.

 

Senioren

Bij de senioren waren het weer en de sfeer al niet anders als bij de jeugd. Toch zag je aan de beweeglijkheid van een aantal vissers wel dat de leeftijd begon mee te spelen. Jammer dat de recreatieve visser de weg naar deze Kermiswedstrijd nog niet weet te vinden, want gezelligheid en saamhorigheid zijn troef op deze ochtend. Zo vindt Simon Kurpershoek altijd wel even tijd om gedurende de wedstrijd even het gehele wedstrijdparcours langs te lopen en overal even een grap en een grol te maken en ondertussen de wedstrijdcommissie terzijde te staan om de steknummers op te halen. Deze Kermiswedstrijd werd een familieaangelegenheid! Bij het loten bleek dat al! Herman Dikkeboer, Herwin Dikkeboer en schoonzoon Mark Meijerman lootten de altijd gewilde kopplekken. Zij werden dan ook eerste, tweede en derde! Mark wist beslag te leggen op de eerste plek en werd dus Kermiskampioen 2015. Herwin werd tweede en vader Dikkeboer werd derde, terwijl hij toch de samensteller van het voer was! Na afloop werd er afgesloten in de partykelder van ’t Bockje. Voor 10 euro kon met het gezin hieraan deelnemen. En voor dat geld kon men dus meevissen, broodjes eten, een keuze maken uit champignonsoep of tomatensoep, een kop koffie en een aantal consumpties! Dit alles verzorgd door Diny Alberts met medewerking van Beppie Koeslag en Gerrie Wolferink. Gedurende deze ochtend werden de kampioenen in het zonnetje gezet. Kampioen van de zomercompetitie werd in de laatste wedstrijd van het seizoen beslist. Winnaar werd Herwin Dikkeboer, tweede werd Dick van Rijssen en derde werd Arie Alberts. Na de huldiging van de kampioenen werd er een grandioze verloting gehouden. De leden en verschillende sponsoren hadden leuke prijzen beschikbaar gesteld, maar de hoofdprijzen werden beschikbaar gesteld door hoofdsponsor hengelsportzaak Voorhuis uit Albergen. De wedstrijdcommissie, bestaande uit Arie Alberts, Bert Wolferink en Marinus Kappert, kon terugzien op een prima seizoen met een groeiend aantal wedstrijdvissers. Tegen twee uur sloot voorzitter Herman Dikkeboer deze gezellige bijeenkomst en ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis of stortte zich in het feestgedruis van de altijd geweldige “Battumse Karmse”; de kersen op de taart en géén mosterd na de maaltijd!