Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geen Vuurwerkactie in 2021

BATHMEN – Het is een mooie traditie in Deventer: samen met buurtbewoners op 1 januari de vuurwerkresten bij elkaar vegen en die – op de eerste werkdag van het nieuwe jaar – naar een aantal punten in de gemeente brengen. Opgeruimd beginnen, noemen we dat. De Deventer Schoon Familie zorgt altijd voor iets lekkers en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Maar… vuurwerk is dit jaar verboden, dus gaat ook de vuurwerkactie van 2021 niet door.


‘Dat vinden we heel jammer’, constateert Bram Damen van de Deventer Schoon Familie. ‘De vuurwerkactie is één van de leukste en gezelligste opruimacties van het jaar; we spreken altijd veel inwoners van Deventer op die dag. Een mooie gelegenheid om elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar en een praatje te maken over mogelijke acties in de buurt.’

Toch afval? Meld een zwerfafvalkoeriertje aan!
Zoals elk jaar gaan de medewerkers van Circulus-Berkel op 1 januari wel aan de slag om in de binnenstad en op de winkelcentra te vegen. Ook worden afvalbakken afgesloten om vernielingen rondom oud & nieuw te voorkomen.
Heeft u toch afval op straat bij elkaar geveegd? Meld dat op nummer 0900 9552 of op de website van de Deventer Schoon Familie als zwerfafvalkoeriertje en zet het in afgesloten zakken of dozen aan de straat. Medewerkers van Circulus-Berkel halen het (gratis) bij u op!