Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geheime vrienden op feestelijke ouderavond Rythmeen

De indianen van groep 5.

De indianen van groep 5.

BATHMEN – Basisschool de Rythmeen start ieder schooljaar met een groepsvormingsproces. In dat kader is de basisschool deze week op schoolreis geweest en heeft iedere leerling een geheime vriend waarvoor hij drie weken achter elkaar iets leuks maakt zonder dat het iets mag kosten. Komende maandag wordt bekend gemaakt wie de geheime vrienden zijn. Ook de feestelijke ouderavond wordt in de periode van groepsvorming georganiseerd. Na weken oefenen hebben de groepen vanavond een prachtig optreden laten zien.

Het was een zeer gevarieerde avond waarin de groepen in willekeurige volgorde optraden. Groep 2 startte de avond met een boerenliedje. Gehuld in prachtige boerenkleding stalen ze de show. Daarna kwamen de indianen van groep 5. Zij dansten in zelfgemaakte kleding rond een zelfgemaakte totempaal waarbij ze heuse indianengeluiden maakten.

Toen kwam groep 3. Zij leren dit jaar lezen en zongen hier een liedje over, op gitaar begeleid door juf Carmen. Groep 7 was daarna aan de beurt met een ritmisch optreden waarin ze trommelden, klapten en stampten. Groep 4 deed een moderne versie van Assepoester met een snot-etende prins en dus ging Assepoester uiteindelijk trouwen met de pottenbakker. Daarna zagen we het circus van groep 6, met grappige clowns, knappe signoritas en handige jongleurs. Groep 8 eindigde de avond met een streetdance act waarbij ze om beurten hun danskunsten lieten zien.

Het was een prachtige avond! Nu maandag maar eens afwachten wie de geheime vrienden zijn!