Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geke Veldwachter

Battummer van het jaar 2017

Geke Veldwachter Battummer van het jaar 2017.

BATHMEN – Zondag 26 en maandag 27 februari was het een gezellige boel in residentie café De Brink van carnavalsvereniging ‘De Battumse Pompers.” Eén van de hoogtepunten van het weekend was de bekendmaking van de Battummer van het jaar 2017. Niemand minder dan Geke Veldwachter-in ‘t Hof kreeg deze titel.

Kindercarnaval

Het carnaval in Bathmen begon op zondagmiddag voor de kleine carnavalsvierder. De zaal was omgetoverd in een heus kinderparadijs met o.a. springkussen, de fantastische ballonclown Annabel, gratis schminken en gratis popcorn en ranja. De kinderen genoten van dit prachtige feest. Eén hoogtepunt was het bezoek van Dave de Viking van de Scheg. Dave kende de Battumse Pompers al van de kunstijsbaan, maar wou ook graag het carnaval meemaken. Daarnaast is er altijd de verkiezing van het best verklede meisje en jongen. Deze eer ging naar Finn van Oosten als Nina Turtle en Lyna Roeterdink als indianenmeisje. Als verrassing krijgen zij een foto afgedrukt op canvasdoek.

 

Seniorencarnaval

Maandagmiddag zijn de Battumse Pompers naar ’t Dijkhuis geweest om met de bewoners een waar seniorencarnaval te vieren. Hier deed Jan Voortman, oud-Battummer van het jaar 1998 een prachtige voordracht en werden er oudere carnavalskrakers gezongen door Ruben Dokter. Samen liepen de bewoners en de Raad van Elf in de polonaise.

 

Biertapwedstrijden

Om 18.00 uur begonnen de jaarlijkse biertapwedstrijden bij de residentie De Brink. In totaal deden er 16 teams van zes personen mee aan deze knotsgekke wedstrijd. De teams kwamen uit Bathmen, maar ook carnavalsverenigingen uit Deventer en de Fienpreuvers uit Holten deden mee. Holten was zelfs met 70 man aanwezig op deze gezellige avond. Ook de stadsprins van Deventer, Hanze XX heeft met zijn gevolg meegedaan. De jury bestond uit drie personen, Jan Meilink van de Vlinderhoeve, Hilda Jimmink, barvrouw van de residentie en Henk Oplaat, oud-Battummer van het jaar 2012 en de presentatie was in goede handen bij Bennie van de Rosse en Fons Smit, oud-Battummer van het Jaar 2008. De teams werden door de jury beoordeeld op opkomst, snelheid, creativiteit, hoe worden de biertjes getapt en natuurlijk gedronken. Uiteindelijk werd de vriendenclub ‘de Peuken’ door de jury als algehele winnaar aangewezen. Bijzondere van ‘de Peuken’ is, dat ze voor de 25ste keer meededen aan de Biertapwedstrijden. De originaliteitprijs ging naar team ‘Raadsleden Fienpreuvers’ uit Holten. Voor de snelste tijd had het team ‘Versierders’ uit Holten al een zeer snelle tijd neergezet van één minuut en 58 seconden. Het team van ‘De oud prinsen uit de raad’ van de Battumse Pompers moest toen nog en uiteindelijk waren zij met één minuut en 50 seconden het snelste team.

 

Battummer van het jaar 2017

Om 20.30 uur was het dan zover dat bekend werd wie de Battummer van het jaar 2017 zou worden. Dit jaar was het Geke Veldwachter die deze eer kreeg. Onder toeziend oog van Oud-Battummers, carnavalsvierders, bekenden en familie kwam Geke Veldwachter door een haag van de Raad van Elf het podium op. Geke was zeer verrast met haar benoeming. Prins Beum de Eerste overhandigde de oorkonde en vertelde waarom Geke het verdiende om Battummer van het Jaar te worden. Geke is een stuwende kracht bij zeer veel verenigingen. Geke zit in de Evenementen Commissie van Stichting Bathmen Promotie, waar ze zeer actief betrokken is bij activiteiten in Bathmen met o.a. herdertjestocht, de Battumse Kwis, het lentefeest op Hemelvaartdag en de schiwfietstocht. Daarnaast is Geke actief bij Vrijwilligers centrale Deventer en het contactteam. Hiervoor doet ze vrijwilligersbemiddeling voor vraag en aanbod, ouderen, zieken, eenzame inwoners etc. in Bathmen. Ook bij het Infopunt van Bathmen is ze betrokken waar ze o.a. happen en stappen in Bathmen heeft opgezet. Ook is Geke bestuurslid van Dorpsplatform Wij Deventer voor ons prachtige dorp Bathmen, bestuurslid bij het Openluchtspel en daar verantwoordelijk voor voertuigen en catering en was Geke bestuurslid voor het evenement Bathmen spant de Kroon en daar verantwoordelijk voor catering en vrijwilligers. Daarnaast is Geke actief voor de kerk in Bathmen. Wat opvalt in alle taken van Geke is dat ze niet op de voorgrond treedt, maar echt een stuwende kracht is die in staat is om mensen te verbinden. Kortom een echte Battummer van het Jaar. Net als al haar voorgangers werd Geke Veldwachter gehesen in de boerenkiel en kreeg ze de oorkonde. In haar dankwoord tot alle bezoekers gaf Geke aan dat het een hele eer was en ze zeer verrast was met deze prachtige titel! Na de huldiging ging het feest nog lang door en genoot de kersverse Battummer van het jaar 2017 van alle felicitaties en aandacht.

Carnavalsvereniging ‘De Battumse Pompers’ kijkt terug op een zeer geslaagd carnaval!

 

ONDERSCHRIFT FOTO’S:

Geke Veldwachter Battummer van het jaar 2017.

Kindercarnaval.