Geloven is leuk!

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN-OKKENBROEK – Sinds een jaar of wat zijn er speciale kinderkerkdiensten in Bathmen. Iedere eerste zondag van maand is het feest! Een groepje ouders organiseren de hele happening. Erg leuk! Niet alleen voor kinderen maar ook voor ‘ouderen’.Natuurlijk vindt niet iedereen dat. Sommige mensen houden gewoon meer van een ‘gewone’ kerkdienst zonder poespas. Da’s prima uiteraard. Want eerlijk is eerlijk: een kinderkerkdienst heeft helemaal niks met een ‘gewone’ kerkdienst. Toen met die kinderkerkdiensten werd begonnen, werd besloten om geen compromissen te sluiten: een kinderkerkdienst draait helemaal om kinderen!

Komende zondag valt de kinderkerkdienst samen met het Pinksterfeest, de verjaardag van de Kerk. In Nederland denken veel mensen dat de Kerk op sterven na dood is. Raar, want elke zondag gaan er nog een miljoen of wat mensen naar de Kerk. En wereldwijd zijn er nog nooit zoveel christenen geweest als vandaag de dag! Als het om de Kerk gaat, is het maar net wat je wilt horen en zien – zo lijkt het.

Hoe dat verder ook is: in de Battumse kerk belooft het een levende toestand te worden met Pinksteren – en alsof de pret niet op kan, zal er ook nog een kindje gedoopt worden: hoera!

Allee, de kinderkerkdienst begint om 10.00 uur. Iedereen is wel:kom!