Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagd voorjaarsconcert muziekvereniging Orpheus

BATHMEN – Zondagmiddag 26 maart was het jaarlijkse voorjaarsconcert van Orpheus in zaal Braakhekke. Voor een goed gevulde zaal was het aan de kapel de Langenberger Muzikanten om de middag te openen.Dit gebeurde op overtuigende wijze; onder de bezielende leiding van Hans Dijsselhof werd het publiek op een mooi Egerländer programma getrakteerd.

Na de kapel was de jeugd aan zet die het programma voor de pauze mocht afsluiten. Allereerst de nieuw opgezette slagwerkklas onder leiding van Ronny Wolterink, die enthousiast door het publiek werd ontvangen. Daarna waren het de blazersklas en het leerlingenorkest onder leiding van Stephen Willink dat hun kunnen lieten horen. Het werd wel duidelijk dat er ‘muziek’ zit in de toekomst van Orpheus met vele jonge talenten!

Het was de eer aan voorzitter André Olden om drie jubilarissen in het zonnetje te zetten: Frank de Winter, 25 jaar lidmaatschap, Martin Olden, ook 25 jaar lid. Beiden met een echt Orpheushart. Frank als hoornist bij de fanfare en Martin als grote tromspeler op straat en uiteraard altijd en overal aanwezig waar Orpheus van zich laat horen. Jan Olden werd gehuldigd voor maar liefst 65 jaar lidmaatschap. Begonnen in 1952 op de klarinet in Almen en sinds 1966 niet meer weg te denken bij Orpheus in Bathmen waar hij bij de fanfare al vele jaren speelt op baritonsaxofoon en bij de Langenberger Muzikanten flink van zich laat horen op de klarinet. Daarnaast verzorgt Jan al meer dan 25 jaar intensief medewerking aan de compostactie van de muziekvereniging.

Na de pauze was het de Fanfare onder leiding van Berjan Morsink; die opende met het prachtige Banda Sucre van de Italiaanse componist Giovanni Orsomando. Er was door de fanfare dan ook gekozen voor een ‘Italiaans’ thema, dus werken van Italiaanse componisten en muziek die verband hield met Italië. Zo ook Bello Gallico van componist Bart Picqueur dat het verhaal vertelt rondom een veldslag met Julius Caesar; een ware uitdaging voor het orkest maar er werd met veel overtuiging muziek gemaakt. Ook het prachtige Nessun Dorma bezorgde de bezoekers kippenvel. De fanfare sloot deze middag af met het aanstekelijke Sounds from Italy en het publiek gaf een staande ovatie die uiteraard ook bedoeld was voor de jeugd van de blazersklas, leerlingenorkest en kapel de Langenberger muzikanten.

Een zeer geslaagde muzikale middag.

Nu gaat het fanfareorkest zich voorbereiden op een waar muziekspektakel op de Brink in Bathmen op zaterdagavond 24 juni: The Midsummerdream! Een groots concert dat u zeker in de agenda moet zetten!