Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagd voorjaarsconcert Muziekvereniging Orpheus

BATHMEN – Afgelopen zaterdag 18 maart was het jaarlijkse voorjaarsconcert van Muziekvereniging Orpheus. Voor een goed gevulde zaal in Cultuurhuus Braakhekke was het aan de kapel de Langenberger Muzikanten om de avond te openen. Dit gebeurde met een overtuigende, vlotte mars de Schwabengrusse onder leiding van Gerard Stegink. Het publiek werd op een mooi en afwisselend Egeländer programma getrakteerd van polka’s en een mooie wals.


De leerlingenorkesten nam met dirigente Linda Arnoldus het publiek mee langs verschillende films. Linda had een toverstokje waarmee het gehele leerlingenorkest een heksenhoed op kreeg en Hedwich’s Theme van Harry Potter te horen was. Het publiek herkende de melodieën van Rocky, Star Wars en ET. Trompettist Sil Dijkman en saxofonist Teije Tol namen bij enkele nummers de solo’s al staand spelend voor hun rekening. Dat werd met groot applaus ontvangen.
Het programma na de pauze werd door het koperensemble van het fanfareorkest geopend. Onder leiding van Berjan Morsink werd het opzwepende ‘Revived’ ten gehore gebracht. Ook de bugels en saxofoons nemen plaats in het orkest. Na een mooie concertmars en een uitstapje naar de filmmuziek van Kuifje is het saxofoonensemble aan de beurt om hun ‘Clockwise’ uit te voeren. Zowel het publiek als het orkest kwam in hogere sferen bij het muziekwerk ‘October’ wat een mooie opbouw in melodie en dynamieklijnen kenmerkt. De fanfare sloot het concert af met het vrolijke ‘Faravista’ en het publiek gaf een staande ovatie die natuurlijk ook bedoeld was voor de kapel en de leerlingenorkesten. Het fanfareorkest had nog een toegift in petto met een mooie solo voor Sil Dijkman op trompet in het muziekstuk ‘Mumu’. Het publiek zong de eenvoudige tekst ‘na na’ enthousiast mee. Een mooie rustige gezamenlijke afsluiting van een geslaagd voorjaarsconcert!