Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagd voorjaarsconcert Muziekvereniging Orpheus


Bathmen – Afgelopen zaterdag 16 maart was het jaarlijkse voorjaarsconcert van Muziekvereniging Orpheus. Voor een goed gevulde zaal in Cultuurhuus Braakhekke was het aan de kapel de Langenberger Muzikanten om de avond te openen onder leiding van Gerard Stegink. Het publiek werd op een mooi en afwisselend Egerländer programma getrakteerd. Voor de Langenberger Muzikanten was het concert tevens een mooie try-out, zij spelen hetzelfde programma op 6 april tijdens het Musikantenfest in Borculo.

Onder leiding van dirigente Linda Arnoldus hebben de leerlingenorkesten weer een mooie show neergezet. Na een gezamenlijke start, speelden de jongste leerlingen, The New Orphies, een aantal bekende melodieën. Daarna namen de gevorderde leerlingen, The Orphies, het over. Zij speelden onder andere bekende nummers van Imagine Dragons en het populaire Ladada van Claude. The New Orphies en The Orphies sloten gezamenlijk af met ‘We will rock you’, waarbij de volle zaal enthousiast mee kon doen!
Na de pauze was het tijd voor ‘Orpheus at the movies’. Het fanfare orkest opende met het spectaculaire ‘James Bond 007’. Verschillende bekende film melodieën werden ten gehore gebracht én ondersteund met filmbeelden. De combinatie van beeld en geluid maakten de muziek van de oorlogsserie ‘Band of Brothers’ extra indrukwekkend en ook ‘Deborahs Theme’ uit ‘Once upon a time in America’ werd goed ontvangen door het publiek. Bij de laatste stukken schoven er 5 extra orkestleden aan; gevorderde jeugdleden die afgelopen weken stage hebben gelopen bij het fanfare orkest om zo wat ervaring op te doen. Met hen werden ‘Highlights from planes’ en ‘American Pie’ gespeeld. Met de toepasselijke toegift ‘Bella ciao’ werd het voorjaarsconcert afgesloten.