Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagd voorjaarsconcert muziekvereniging Orpheus

 

Geslaagd voorjaarsconcert

BATHMEN – Zaterdag 2 april was het jaarlijkse voorjaarsconcert van muziekvereniging Orpheus in zaal Braakhekke.

Voor een goed gevulde zaal was het aan kapel de Langenberger Muzikanten om de avond te openen. Een vuurdoop (voor eigen publiek) voor de nieuwe dirigent Hans Dijsselhof die enkele weken geleden het stokje van Gerard Stegink heeft overgenomen. Het was duidelijk dat Hans de juiste ‘snaar’ heeft weten te raken bij de Kapelleden, want er werd met veel bravoure en overtuiging een mooi afwisselend programma ten gehore gebracht, waar het publiek zichtbaar van genoot. Dus ook met de toekomst van de Langenberger Muzikanten zit het, onder de bezielende leiding van Hans Dijsselhof, wel goed de komende jaren.

Hierna was het tijd voor de jeugd van de blazersklas; onder leiding van Eugenie Albers werd  hun eerste kunnen te horen gebracht. Dat het na enkele weken oefenen, al zo kon klinken, hadden niet veel mensen verwacht en er zit dus duidelijk ‘muziek’ in de toekomst van Orpheus. Vooral van het plezier dat er van afstraalde, genoot het publiek ten volle. Als afsluiting voor de pauze was het de beurt aan het leerlingenorkest, ook onder leiding van Eugenie Albers; deze wat gevorderde muzikanten lieten mooie afwisselende stukken horen en ook zij hadden er duidelijk plezier in.

Het was de eer aan voorzitter André Olden om twee jubilarissen in het zonnetje te zetten: Wouter Loman, 25 jaar lidmaatschap en Merina Brandenbarg – Israël, ook 25 jaar lid! Allebei muzikanten met een echt Orpheushart. Wouter als hoornist bij de fanfare en kapel en Merina als tenorhoornspeelster bij de kapel.

Na de pauze was het de Fanfare onder leiding van Berjan Morsink die openende met het prachtige Fanfare and Anthem van de Engelse componist Purcell. Er was door de fanfare dan ook gekozen voor een ‘Engels’ thema, dus werken van Engelse componisten en muziek die verband hield met Engeland. Zo ook Malvern Suite; een prachtig maar pittig driedelig concertwerk van Philip Sparke dat origineel voor Brassband gecomponeerd is. De fanfare liet horen dat er terecht promotie is gemaakt naar de tweede divisie afgelopen november. Er werd met veel overtuiging muziek gemaakt. Ook lichtere werken kwamen langs zoals de filmmuziek van James Bond: Casino Royale en British songs in pop, waar traditionele werken in een ‘licht’ jasje waren gegoten. Een staande ovatie veel het orkest ten deel aan het einde van het programma. Een staande ovatie die uiteraard ook bedoeld was voor de jeugd van de blazersklas, het leerlingenorkest en de Langenberger Muzikanten.

Dan was er aan het einde van de avond nog de onthulling van de namen voor het a.s. Maestro concert. U kent het vast van het succesvolle TV programma Maestro, dit gaat bij Orpheus ook gebeuren op zaterdagavond 11 juni! De volgende maestro’s in de dop, zullen voor deze gelegenheid het stokje overnemen van dirigent Berjan Morsink: Marlies ter Horst, bekend van ontzettend veel vrijwilligerswerk in Bathmen; Henk van Gorssel, directeur eigenaar van Van Gorssel installatietechniek, Tjarco Ettema, huisarts en Wim Scholthof, kartrekker en sterspeler bij de Battumse Revue.

U ziet het: vier Bathmense namen die zich het dirigentvak gaan proberen eigen te maken, een avond die u dus niet mag missen. Zet het dus alvast in uw agenda: 11 Juni 2016!

En houdt de website en facebookpagina in de gaten.