Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagde 52e wandelvierdaagse!

BATHMEN – Onlangs vond de 52e wandelvierdaagse van de Plattelands Jongeren Bathmen (P.J.B.) plaats. Ondanks een aantal spannende weersvoorspellingen was er maar één avond sprake van een spatje regen. Verder genoten de wandelaars van geweldig wandelweer!


Woensdag 18 mei was de aftrap van de vierdaagse. Kinderen en ouders vanuit de scholen in Bathmen, Loo en Lettele en andere wandelaars gingen van start door de dorpskerk, waar de teams van Alp d’Huzes de wandelaars trakteerden op een spel. Op donderdag werd gestart vanaf restaurant de Koerkamp in Lettele, vrijdag vanaf de Looschool in Loo en zaterdag opnieuw vanaf café de Brink in Bathmen.
Als ieder jaar genoten de vele wandelaars van de mooie uitgezette routes. Voor de meeste mensen een thuiswedstrijd waarbij toch nieuwe plekken ontdekt werden.
Zaterdag, de laatste wandeldag, kwam de zon tevoorschijn en werd er door de 20 kilometer wandelaars gestart vanaf 14.15 uur. Verder werden er afstanden van 7,5 en 10 kilometer gewandeld. De vrijwilligers deden er dit jaar weer alles aan om de wandelaars op de gevaarlijke punten voor te blijven en ze veilig over te laten steken. Voor 18.00 uur arriveerden de wandelaars aan de Vegerinkskamp in Bathmen om vervolgens samen met dweilorkest ‘De Deurdweilers Daeventer’ feestelijk door familie en vrienden onthaald te worden op de Brink. De wandelaars hebben vol trots hun medailles in ontvangst genomen en gingen huiswaarts. Al met al weer een geslaagd jaar voor de wandelvierdaagse!
De organisatie wil graag iedereen bedanken die deze wandelvierdaagse mogelijk heeft gemaakt.