Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagde eerste editie Roefeldag

Bathmen – Op 26 mei liepen de kinderen van groep 7 en 8 uit Bathmen en Loo mee bij ondernemers uit de buurt. Een ochtend lang waren zij niet aan het leren op school, maar in de praktijk.


120 kinderen van de Looschool, De Dorpsschool en de Rythmeen leerden met hun handen. Ze deden deze ochtend taken zoals; fietsonderdelen vervangen bij De Fietselarij, schuren bij Interieurbouwer Wilco van der Wal, badkamers ontwerpen bij Aart van de Pol, bloemschikken bij Brits en Flora Inn. Koken bij Boode en Restaurant Loo, met mensen omgaan bij het Dijkhuis en Erve de Poll, het water testen bij zwembad Loo, dieren verzorgen bij melkveebedrijf Mariahoeve, Tjoonk, VDP Horses en boerenbedrijf Klein Hegeman. Spelen met de kinderen bij ’t Koetje en Peutergroep de Banjers, wonden (van knuffels) hechten bij Dierenarts Bathmen, planten verzorgen bij boomkwekerij Oudenampsen en elkaar verzorgen bij kapper de Worp en Nails by Do.
De kinderen kwamen dolenthousiast terug op school en vertelden elkaar honderduit over wat ze die ochtend hebben beleefd. “We willen de 20 ondernemers die deze ochtend tot een succes hebben gemaakt ontzettend bedanken. De eerste editie van Roefeldag Bathmen is een feit, op naar de tweede editie in mei 2024”, aldus Sabine Aalpoel namens de organisatie.