Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagde eerste Zomerspeeldagen Bathmen!


Door Antoinette Leinse.

BATHMEN – Opeens waren er in augustus ooievaars in de speeltuin van de Vegerinkskamp, er verschenen vreemde vogels op het Anna van Burenplein en er was zelf een spinnenweb in het bomenhofje naast het Dijkhuis. Wat was hier aan de hand? Bathmen was in de ban van “Het Ei van Columbus”. De werkgroep Zomerspeeldagen Bathmen had een spannende en actieve speurtocht door het dorp georganiseerd als zomeractiviteit voor de Bathmense basisschooljeugd.


Op woensdag 18 en vrijdag 20 augustus trokken er groepen jonge avonturiers door een groot deel van het dorp om erachter te komen waar dat Ei van Columbus nu was. Er waren tal van activiteiten, van het bekijken van slakken en het springen als kikkers tot het douchen van duiven en het vangen van eenden. Er werden bij Braakhekke kleine (en grote) vriendjes geknutseld die bij het nest konden wachten tot Columbus uit zijn ei zou komen en het ei zelf werd gered uit een groot spinnenweb. 50 kinderen wisten deze spannende speurtocht tot een goed einde te brengen en het Ei van Columbus veilig in het nest in de tuin van het Dijkhuis te leggen. Een week later is Columbus uit het ei gekropen en naar een veilig plekje in de boom gevlogen. Daar zit hij trouwens nog steeds, heeft u hem al gespot?
De werkgroep ontving veel lovende reacties van de deelnemers. De geslaagde speurtocht werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit WIJDeventer. En natuurlijk door de hulp van vrijwilligers die aanwezig waren als themafiguur, om te helpen met opbouwen of met opruimen. Iedereen die een steentje heeft bijgedragen, super bedankt!
Deze activiteit smaakt natuurlijk naar meer! En Zomerspeeldagen Bathmen is dan ook voornemens om volgend jaar weer een spetterende activiteit neer te zetten in de zomer en wel op woensdag 20 juli 2022!
Wil je de actie volgend jaar niet missen? Via Facebook, Instagram en www.speeldagenbathmen.nl houden we je op de hoogte van onze plannen.
Wil je ons helpen om deze dag mogelijk te maken? We zoeken nog enthousiaste mensen die mogelijkheden hebben op het gebied van bijvoorbeeld notuleren, draaiboeken maken, creatieve uitwerkingen of promotie. Lijkt het je leuk en wil je hier eens over sparren? Neem dan contact op via onze sociale media of via info@speeldagenbathmen.nl