Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Geslaagde komkommertijd!

BATHMEN – Zoals altijd was er in het tweede weekend van februari, na maandenlang oefenen, de jaarlijkse uitvoering van toneelgroep Loo en Omstreken. Met dit jaar het blijspel ‘Komkommertijd.” Het publiek genoot zichtbaar en hoorbaar van het prachtige spel.Dit jaar bestond het toneel uit twee identieke hotelkamers met daartussen een denkbeeldige muur met aan de achterzijde een verbindingsdeur. In het verleden was dit een kamer en suite, maar nu dus in gebruik als twee hotelkamers. Door de drukte was de hoteleigenaresse nog niet in de gelegenheid geweest om de verbindingsdeur te verwijderen. Maar deze zat keurig op slot, zodat de hotelgasten geen hinder van elkaar zouden hebben.

Gerrit en Marie waren de gasten van de ene hotelkamer. Een mopperig stel dat door een prijsvraag in weekblad Story een volledig verzorgde vakantie had gewonnen. In de andere hotelkamer logeerde Marion, een alleenstaande dame die even tot rust wou komen. Echter, de piccolo wees de kamer van Marion eveneens toe aan een ander stel, Hans en Claudia. Zoals u kunt begrijpen was het hilarisch om te zien toen Hans bij de verkeerde dame, bij Marion, in bed stapte. De nieuwsgierige Gerrit wist de prop papier wat in het sleutelgat van de verbindingsdeur te verwijderen met behulp van zijn tandenborstel. Met deze actie kwam de tandenborstel echter ook in de andere kamer terecht. Door verkeerde aannames en vele spraakverwarringen van de directrice ging zij ervan uit dat er dus een tandenborstelventer in het hotel aanwezig was. Toen later bleek dat Marion een verhouding had met Gerrit, dat Hans de zoon was van Gerrit en Marie en er ook nog een journaliste van de Story kwam om de gelukkige prijswinnaars te interviewen, was er alom onduidelijkheid, maar veel momenten voor het publiek om te genieten.

Dit geheel werd door de gehele spelersgroep goed op de planken gezet en na afloop waren er volop complimenten. En bij Cultuurhuus Braakhekke bleef het nog tot in de late uurtjes gezellig.