Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Waar gingen de ballonnen van Koningsdag dit jaar heen?

Van de Stichting Oranjecommissie ‘Bathmen’

Prijsuitreiking ballonnenwedstrijd op woensdag 5 juli bij Kindcentrum Kinderopvang Bathmen. V.l.n.r. Birgit Hanzen (Oranjecommissie), Rutger Schuurman (3e prijs), Gijs Brands (2e prijs), Daniëlle Slinkman (Kindcentrum Kinderopvang Bathmen) en Melle van Gorsel (1e prijs).

BATHMEN – Zoals ieder jaar op Koningsdag, gingen er ook dit jaar tijdens de aubade heel wat oranje ballonnen de lucht in. Een feestelijk en mooi gezicht. Het waren zo’n driehonderd en vijftig ballonnen die het luchtruim kozen. Een hele klus voor de groep vrijwilligers van de Oranjecommissie om de ballonen op te blazen.Er stond op Koningsdag een matige noordwestenwind en de ballonnen zijn dan ook massaal richting Duitsland gevoerd. De meeste ballonnen waarvan de kaartjes teruggekomen zijn, zijn net over de grens in de buurt van de Rijn geland. De ballon van de winnaar heeft zo’n 55 km afgelegd. Dat is niet zo ver, want in andere jaren legden de ballonnen soms wel 200 km af. Dit heeft alles te maken met de matige wind.

De ballonnen van de prijswinnaars zijn gevonden in de Duitse plaatsjes Dinslaken, Alpen en Wesel am Rhein. Hieronder staan de namen vermeld van de prijswinnaars en ook de namen van alle andere kinderen die hun kaartje hebben teruggekregen.

De drie winnaars waren op woensdagmiddag 5 juli uitgenodigd bij de sponsor van de ballonnenactie Kindcentrum Kinderopvang Bathmen en hebben van bestuurslid Birgit Hanzen van de Oranjecommissie en Daniëlle Slinkman, afdelingshoofd Kinderdagverblijf van het Kindcentrum, onder het genot van limonade en een soesje, hun prijzen in ontvangst kunnen nemen.

Hierbij de uitslag in volgorde: naam, vindplaats ballon, school en klas:

1e prijs Melle van Gorsel, Dinslaken, Dorpsschool Groep 2a;

2e prijs Gijs Brands, Alpen, Dorpsschool Groep 3a;

3e prijs Rutger Schuurman, Wesel am Rhein, Dorpsschool Groep 2b;

Verder volgen onderstaand alle andere namen van de kinderen waarvan het kaartje is teruggekomen: Damian Schutte, Aalten, Dorpsschool, Groep 4a; Eva Oudensampsen, Rees, Looschool Groep 4; Twan Poll, Hamminkeln, Kinderopvang Bathmen, Groep 4; Roos Diebels, Bocholt/Barlo, Rythmeen, Groep 5a; Liz Bresser, Rees-Mehr, Dorpsschool, Groep 1b; Aukje Adema, Bettrum, Kinderopvang Bathmen, Groep 4; Willemijn Elmerink, De Heurne, Dorpsschool, Groep 2b; Mila Winkels, Flüren, Dorpsschool, Groep 2; Jip Vriezekolk, Isselburg, Dorpsschool, Groep 4a; Hidde Groenouwe, Rees, Kinderopvang Bathmen, Groep 4; Fayen en Daley Langendoen, Borken-Wezeke, Kinderopvang Bathmen. Groep 3; Dex Wolfs, Bislich, Graaf Jantje.