Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Go Ahead Eagles officieel zeker van nog een jaar eredivisie

Foto: Ga-Eagles.nl

Door Laurens Jan Stam

DEVENTER – Met een ietwat geflatteerde 4-0 overwinning heeft Go Ahead Eagles zich verzekerd van nog een jaar eredivisie voetbal in Deventer. Thuis werd een heel matig en vooral apathisch Willem II redelijk eenvoudig opzijgezet, terwijl de thuisploeg niet eens een hele goede wedstrijd speelde.

De avondwedstrijd begon onder een mooie blauwe hemel, maar de temperatuur was verre van lenteachtig. Dus liet het publiek zich graag verwarmen door mooi voetbal. Maar juist dat was in de openingsfase ver te zoeken. Slordigheden over en weer en weinig kansen typeerden de eerste twintig minuten. Maar na een klein half uur brak de wedstrijd dan toch open door een goal van Isac Lidberg. Na een goede corner en dito kopbal van Lidberg wist de defensie van Willem II in drie keer niet goed weg te werken en toen was het diezelfde Lidberg die van dichtbij binnen kon tikken.

Een paar minuten later was het al 2-0, nadat Cordoba een half schot wist te verlengen met zijn hoofd en zo de keeper van de gasten verraste in de verre hoek. Op dat moment barstte het gezang ‘Eredivisie’ los op de tribunes. Dus met de sfeer zat het wel goed vrijdagavond in de uitverkochte Adelaarshorst. Na de thee was het Willem II dat tweemaal gevaarlijk was voor het doel van de uitstekend keepende Noppert. Na deze mini-storm van Willem II was het weer Eagles dat het heft in handen nam en dat beloond zag worden met een derde goal. Ogechika Heil rondde af na een fraaie aanval van Eagles en maakte zo zijn eerste treffer voor de Deventenaren in de competitie. Het slotakkoord was voor Marc Cardona die er een mooie vierklapper van maakte voor de roodgelen. Al met al een heerlijke avond in Deventer, waarbij vooral doelman Andries Noppert door het publiek in het zonnetje werd gezet.

Regelmatig klonk het ‘Andries in Oranje!’ vanaf de tribunes in De Adelaarshorst. De doelman genoot van de lofzang, maar naar eigen zeggen verwacht hij nog geen belletje van de bondscoach. “Haha, nee. Het is heel erg ludiek en mooi dat de supporters het zingen. Ze spreken daarmee het vertrouwen in mij uit en die wisselwerking vind ik fantastisch. Ik geniet er in ieder geval voor de volle honderd procent van!”, zo vertelde hij op de website van Go Ahead Eagles.