Go Ahead Eagles vergeet het af te maken tegen Groningen

DEVENTER – Het werd een memorabele zondag in de Adelaarshorst, want Go Ahead stuurde FC Groningen met een 1-1 gelijkspel naar de KeukenKampioen Divisie. Daarmee deden de Deventenaren, die slordig begonnen, zichzelf tekort en verzuimden zo echt aan te haken bij een plek in de play-offs om Europees voetbal.

De thuisploeg begon wat gelaten aan het duel tegen de Groningers die in theorie al zo goed als gedegradeerd waren. Al na ruim 5 minuten werd dit afgestraft, spits Pepi mocht vrij intikken na laconiek verdedigen op de linkerkant. Hierna bleef Eagles slordig in de opbouw, normaal het sterke punt van de roodgelen, waardoor het niet lekker in de wedstrijd kwam. Toch na een kwartier een grote kans, aanvoerder Kuipers bediende met een mooi hakje Edvardsen maar hij vond de vuisten van keeper Van Leeuwenburgh.

Niet veel later was de kleine aanvaller weer dichtbij, maar zijn kopbal ging net voorlangs. Na een half uur ging het echt lopen bij de Eagles en dit resulteerde in de gelijkmaker. Op aangeven van de opgekomen back Kuipers schoot uitblinker Willumsson met rechts koeltjes binnen. Een paar minuten had de IJslander ook de 2-1 op zijn linker, maar oog in oog schoot hij op de doelman van de Groningers.

Naast Willumsson speelde ook de balvaste Lidberg een goede wedstrijd. Samen zorgde dit duo dan ook voor de laatste kans voor rust, helaas ook dit keer in de handen van de keeper.

Na rust begon het weer voorzichtig en was het vooral zomermiddagvoetbal. In de laatste twintig minuten kreeg de thuisploeg het weer op de heupen en swingde onder andere Adekanye een paar keer mooi langs zijn tegenstanders. Helaas miste hij en Amofa grote kansen en zagen zo de 1-1 op het bord blijven staan. Een uitslag waar beide ploegen toch van baalden, Groningen omdat het nu officieel gedegradeerd is en Go Ahead omdat het vergat zichzelf te belonen voor twee sterke fases.