Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Go Ahead Eagles vergeet zichzelf te belonen tegen Ajax

DEVENTER – Het is Go Ahead Eagles zondagmiddag niet gelukt om de punten in Deventer te houden. In een meer dan enerverende wedstrijd tegen Ajax, die ook ging om de vijfde plek, werd het 2-3 voor de Amsterdammers. Daarmee deed Eagles zichzelf tekort, want de roodgelen creëerden meer kansen en toonden ook meer drive dan de wat gelaten Ajacieden.

In een volgepakte Adelaarshorst, maar liefst 9.997 toeschouwers, waren de omstandigheden guur te noemen. Maar ondanks deze weersomstandigheden werden de mensen wel verwarmd met het spektakel dat geboden werd. Na een wat tamme openingsfase kwam de sfeer er goed in na een voorzet net voorlangs van de actieve Bobby Adekanye. Niet veel later zette Willumsson een mooie aanval op, maar ook nu was de laatste pass niet goed. Wel werd duidelijk dat er tegen deze defensie van Ajax wat te halen viel.

De aanvallers van de Amsterdammers toonden meer klasse, Bergwijn testte de lange in de rechterhoek maar zag zijn schot knap gered worden. Niet veel later was het diezelfde Bergwijn met een goede actie op links die Brobbey in staat stelde de openingstreffer te maken. Hierbij zag de defensie van Eagles er niet goed uit. Voor de thuisploeg was dit nog meer reden om het doel van keeper Ramaj meer te gaan bestoken. Kuipers was dicht bij de gelijkmaker met een kopbal en Edvardsen stuitten op doelman Ramaj na fraai voorbereidend werk van Adekanye. Vlak voor rust werd de Deventer aanvalsdrift beloofd met een doelpunt van Edvardsen na een prachtige assist van aanvoerder Kuipers achter het standbeen.

Toch werd er niet gerust met een gelijkstand. Want in de 3e minuut van de extra tijd maakte Ajax nog 1-2 uit een vrije trap. Tahirovic maakte goed gebruik van de enorme ruimte die werd geboden in de zestien en schoot onberispelijk binnen.

Na rust leek Ajax de wedstrijd al snel in het slot te gooien, maar de inzet met links van Taylor raakte de paal. Dus bleef er hoop bij de Deventenaren en werd er volop aangevallen. Dat resulteerde in de 2-2 van Kramer, nadat uitblinker Willumsson de bal panklaar legde met zijn borst. Hierna ontspon zich een waar spektakel met aanvallen over en weer. In deze fase had de thuisploeg moeten scoren. Vooral spits Edvardsen kreeg kans op kans, maar goalie Ramaj redde de Amsterdammers meerdere malen

In de 72e minuut was het hele stadion dan ook verbijsterd toen Rensch uit een van de spaarzame aanvallen van Ajax de 2-3 liet aantekenen. Even leek de VAR nog in te grijpen, maar helaas voor Eagles was het doelpunt net geen buitenspel. De thuisploeg speelde vanaf dat moment alles of niets en dat zorgde voor mooie taferelen voor het doel van Ajax. Met als absoluut hoogtepunt een poeier van invaller Sow, welke uiteenspatte op de kruising. Ajax bracht weinig meer en was vooral druk met hinderlijk tijdrekken. Dat overigens niet bestraft werd door leidsman Van Boekel. Na ruim 95 minuten floot deze voor het laatst en was Ajax voor het eerst in twee jaar weer de sterkste in een treffen met Eagles.