Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Go Ahead Eagles wint overtuigend van FC Twente

Foto: ga-eagles.nl

DEVENTER – Met een klinkende 2-0 overwinning op FC Twente heeft Go Ahead Eagles zichzelf weer even wat lucht verschaft als het draait om wegblijven uit de onderste regionen. Doelpuntenmakers Lidberg en Rommens beslisten het duel met hoogvlieger Twente al vroeg in de eerste helft.

Dat FC Twente in uitduels een heel ander gezicht laat zien dan in de eigen Grolsch Veste is bekend, maar afgelopen zondag zakte de ploeg wel heel ver in het moeras. Go Ahead profiteerde optimaal van de off-day van de Tukkers. Al na zes minuten stond de 1-0 op het bord. Een indraaiende voorzet van Philippe Rommens werd door alles en iedereen gemist, zelfs door topkeeper Unnerstall, en belandde zo tegen de touwen in de verre hoek. Ruim 10 minuten later was het weer Rommens die een bal de zestien in slingerde, dit keer vanaf rechts, en wederom tastte Unnerstall mis doordat Lidberg knap voor hem opdook en de 2-0 binnenkopte.  

Hierna sloeg de vlam in de pan, niet op het veld maar op de tribune. Twente-fans kregen het aan de stok met de Deventenaren in de vakken links en rechts van ze. Hierbij werd vuurwerk gegooid en vlogen er stoeltjes uit het Twente-vak het veld op. Reden voor arbiter Oostrom om het duel te staken. Na zo’n 25 minuten met veel bekende klassiekers uit de luidsprekers leken de gemoederen weer bedaard en kon er weer gevoetbald worden.

Twente zette iets meer aan, maar kon niet echt een vuist maken en de grootste kans voor rust was zelfs weer voor de roodgelen. Finn Stokkers schoof oog in oog met Unnerstall de bal echter net voorlangs.

Na rust kwam Twente met enkele frisse krachten iets beter uit de startblokken, maar de mannen van trainer René Hake konden dit redelijk eenvoudig opvangen. Keeper De Lange en verdedigingsleider Nauber hielden tegen of kopten weg als er echt gevaar werd gesticht voor het doel van de Eagles.

Aan de overzijde had Jay Idzes in de 85e minuut de 3-0 op zijn linker, maar hij toucheerde de voorzet van rechts net iets te licht en zag zijn inzet zo naast het doel belanden. Dus bleef het 2-0 voor de thuisploeg en wordt er iets afstand genomen van de plekken onderin. Komende twee weken staan de duels met Emmen en Cambuur op het programma, beiden uitwedstrijden.

Daar kan Go Ahead Eagles goede zaken doen als het wint en wie weet kan dan het vizier omhoog. Richting de plekken die recht geven op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Want zo dicht ligt het bij elkaar en Rommens zei na afloop voor de tv-camera daar toch ook wel mee bezig te zijn. De eerstvolgende thuiswedstrijd is tegen RKC op 10 maart.