Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Go Ahead swingend op zaterdag langs Volendam

DEVENTER – Leuk zomeravondvoetbal op zijn best, zo was de eerste helft te noemen tegen Volendam zaterdagavond. Het spel van de Deventenaren swingde bij tijd en wijle aan alle kanten en leverde prachtige doelpunten op. Helaas gooide een onnodige rode kaart van Adekanye roet in het eten en had Eagles even een half uur nodig om de elf van Volendam te pareren.

Uiteindelijk wisten de roodgelen met tien man ook nog een keer te scoren en kwam zo een eclatante 4-1 op de borden te staan. Het eerste doelpunt was een prachtige aanval over meerdere schijven, van achteruit, waarbij uitblinker en captain Bas Kuipers uiteindelijk van dichtbij mocht binnenschieten van dichtbij. De tweede goal van de avond was van Victor Everardsen die de aanval zelf opzette en na knap terugleggen met het hoofd door Deijl de bal tegen de touwen joeg.

De derde treffer, ook nog voor rus, was een juweel van Willum Willumsson die, a la Nwanko Kanu, wegdraaide bij zijn tegenstander en zo uit de draai de bal met links achter de Volendamse doelman schoot. Hierna ging het publiek er nog eens goed voor zitten, want er kon wel eens een historische score in het vat zitten. Maar Eagles-speler Bobby Adekanye gooide roet in het eten met een onnodig harde overtreding op het middenveld, die door de VAR met rood werd bestraft. Na rust was het Volendam dat hierdoor het heft in handen nam.

Het zorgde voor een doelpunt van Van Mieghem, maar een echte ‘Annschlusstreffer’, werd dit nooit. Want Eagles bleef eenvoudig overeind en maakte in de slotfase zelfs nog de 4-1 via een knap schot van Lansana. Dus was het feest in de Adelaarshorst en werd meteen een visitekaartje afgegeven na de mindere start tegen AZ een week eerder.

FOTO: GO AHEAD EAGLES.NL