Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Go Ahead verliest vermakelijk duel van PSV

DEVENTER – De eerste thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles stond zaterdagavond op het programma. In een vermakelijk duel werd er met 2-5 verloren van topploeg PSV dat het bij vlagen nog behoorlijk lastig had met de thuisploeg.

Een uitverkocht huis en tropische temperaturen zorgden voor een olijke sfeer op de tribunes van de Adelaarshorst. Na het verlies bij AZ was dit het tweede duel van het loodzware programma dat Eagles heeft in de eerste weken van de competitie. PSV, dat haast twee volwaardige elftallen kan opstellen, kon het zich veroorloven om toppers als Veerman en Til op de bank te laten beginnen. De eerste grote kans was voor de bezoekers nadat Fontan de bal panklaar neerlegde met een te korte terugspeelbal, echter keeper De Lange was een goede sta in de weg.

Een minuutje later was hij dat helaas niet toen De Jong vrij kon inkoppen, 0-1. Hierna wat kansen voor PSV, maar Eagles bleef in de race en met de eerste mooie aanval over links was het meteen raak voor GAE. Edvardsen had een mooie actie en speelde Kuipers op links vrij, die zag zijn hoge voorzet goed teruggelegd worden op Lidberg en deze schoot de bal goed met rechts in de verre hoek. Het stadion ging uit zijn dak en iedereen hoopte op een ouderwets avondje Kowet op dat moment. Maar in de 32eminuut konden alle stoute plannen van de thuisploeg de prullenbak in toen Mats Deijl een rode kaart pakte. Een domme overtreding op het middenveld werd terecht bestraft met de rode prent en toen begon een schier onmogelijke opgave voor Eagles. Bij PSV werd meteen de creatieve Veerman gebracht en met zijn spel en onder aanvoering van de goed spelende Xavi Simons werd het al snel 1-3 voor de bezoekers.

Na rust was er opmerkelijk genoeg eerst een licht overwicht voor de tien van Eagles. Kleine en grote kansen waren er voor onder andere Lidberg, maar de bal ging er niet in. PSV bleef loeren op een extra doelpunt en wist dat ook te maken na een uitbraak op links met weer Simons in de hoofdrol, dit keer als afmaker (zijn tweede al). Edvardsen deed nog wel wat terug voor Go Ahead, maar het slotwoord was voor PSV en werd genomen door Joey Veerman. Hij scoorde fraai met links na een afgeslagen aanval van PSV. Volgende week wacht Groningen uit, een wedstrijd waar Eagles heel blij zou zijn met een puntje. Aan de werklust ligt het niet en Groningen is een tegenstander waar de Deventenaren meer kans tegen maken dan een ploeg als

DEVENTER, Stadium De Adelaarshorst, 13-08-2022 , season 2022 / 2023 , Dutch Eredivisie. during the match Go Ahead Eagles – PSV, PSV player Joey Veerman GA Eagles player Enric Llansana

AZ of PSV.