Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Groep 7 basisschoolleerlingen Bathmen op bezoek

bij ‘t Dijkhuis

Uitleg over de werkzaamheden wasserij door leerlingen van de krachtklas.

Bathmen dementievriendelijk

BATHMEN – De ambassadeurs van de werkgroep ‘Bathmen Dementie Vriendelijk’ hebben presentaties gegeven over dementie aan de groepen 7 van de basisscholen in Bathmen. Ook zijn de leerlingen op bezoek geweest in ’t Dijkhuis om kennis te maken met wonen in zorg.De leerlingen hadden al vele vragen zoals: “Is dementie besmettelijk? Kunnen dieren ook dementie krijgen?”. Verder kwamen aan de orde: “Hoe herken je iemand met dementie? Wat doe je als je iemand op de Brink ziet, die verward gedrag vertoont?” Naast de vragen en antwoorden werd er een filmpje bekeken van een 11-jarig meisje en haar oma met dementie. Voldoende ingrediënten voor een interactieve, boeiende en waardevolle ‘lezing’.

Met deze presentaties willen we bewustwording creëren, actieve betrokkenheid van de Bathmense burgers en ondernemers. Daarmee proberen we een bijdrage te leveren om dementie uit de taboesfeer te halen. Via leerlingen en kinderen betrekken we ook ouders en grootouders.

 

Bezoek leerlingen groep 7 van de basisscholen aan ’t Dijkhuis

Zij mochten rondkijken bij de dagbesteding, op de Banekate, afdeling voor bewoners met dementie, bij de wasserij en tijdens de koffie in de Rotonde. Behalve een hartelijke ontvangst door bewoners, medewerkers en vrijwilligers van ’t Dijkhuis, werden de leerlingen ontvangen door klasgenoten. De leerlingen van de krachtklas mogen al enige praktische ervaring opdoen. Trots leidden zij de leerlingen rond en vertelden over hun activiteiten. Er werd meegezongen bij de dagbesteding, op ruststoelen gezeten, wasgoed gesorteerd en spelletjes meegespeeld en ’t Dijkhuis trakteerde op iets lekkers. Het was genieten om de onderlinge contacten te zien tussen de bewoners en de leerlingen. Van eerst ietwat schuchter en bedeesd maar voluit meezingen en enthousiast vertellen.

Al met al hebben de leerlingen bijzondere mooie ervaringen opgedaan. En de leden van de werkgroep ‘Bathmen Dementie Vriendelijk’ kijken met een goed gevoel terug op deze activiteiten. Volgend jaar weer en met dank aan ‘t Dijkhuis en aan de basisscholen Bathmen.