Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Han Ferwerda uit Bathmen zondagavond thuis door

Winston Gerschtanowitz verrast met 925.000 euro

Fotocredits Roy Beusker

Hoogste geldbedrag sinds jaren gewonnen bij Miljoenenjacht

BATHMEN – Stel je voor: Winston Gerschtanowitz staat op zondagavond met een draaiende camera en een vette cheque van de Postcode Loterij voor je deur. Het overkwam het Han Ferwerda(69) uit de Arkelsteinlaan in Bathmen. Hij wint 925.000 euro en het verrassingsmoment was live op RTL 4 te zien tijdens de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’.

Winston werd hartelijk onthaald bij Han en zijn vrouw Jet, die op de bank naar sport zaten te kijken. “We spelen al jaren mee met de Postcode Loterij. Het idee erachter vinden we zo goed: de Postcode Loterij steunt een scala aan goede doelen. Door mee te spelen steunen we ze allemaal.”

In hun eigen woonkamer verraste Winston Han en Jet met het enorme bedrag. Han: “Wát een bedrag! Dit verzin je niet. Dit lijkt wel een droom! De kandidaat in de studio moeten we een brief sturen, bedankt Jos!” Jet: “Ik ben helemaal beduusd. Het is altijd fantastisch wanneer mensen zoiets overkomt, je verwacht toch nooit dat je het zelf ooit bent. Ongelooflijk!”

Ook buren winnen mee
Han ontvangt dit geldbedrag omdat Jos uit Breda dit bedrag in de finale op tv won. Een Postcode Loterij-deelnemer wint hetzelfde bedrag thuis. Han uit Bathmen was deze keer de gelukkige. En hij laat zijn buren mee winnen. Iedereen die met postcode 7437 VM (Arkelsteinlaan) meespeelt met de Postcode Loterij, verdeelt met elkaar dit bedrag. In totaal zijn dit zes inwoners. Zij winnen bedragen variërend van 92.500 euro tot 277.500, afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen met de Postcode Loterij.

Hoogste Miljoenenjacht-deal sinds zeven jaar
De laatste keer dat een winnaar de studio van Miljoenenjacht verliet met zo’n bedrag, is zeven jaar geleden. In 2010 won Connie uit Hank, ook uit Noord-Brabant, een bedrag van 1 miljoen euro in de studio van Miljoenenjacht.

Bathmen eerder in de prijzen
Dit is niet de eerste keer dat deelnemers van de Postcode Loterij uit Bathmen een grote prijs winnen. In 2016 viel er een PostcodeStraatprijs op postcode 7437 BR (Henry Dunantlaan) en verdeelden vier winnaars 200.000 euro.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is tot en met zondag 16 april wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.