Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hanneke Willemink Battummer van het jaar 2019

Geslaagd carnaval in Bathmen

BATHMEN -Zondag 3 en maandag 4 maart was het een gezellige boel in residentie café De Brink van carnavalsvereniging ‘De Battumse Pompers’. Eén van de hoogtepunten van het weekend was de bekendmaking van de Battummer van het jaar 2019. Niemand minder dan Hanneke Willemink kreeg deze titel, de oorkonde en de bekende Kiel Battummer van het Jaar uitgereikt door Prins Harm de Eerste en adjudant Bonke.Het carnaval in Bathmen begon op zondagmiddag voor de kleine carnavalsvierder. De zaal was omgetoverd in een heus kinderparadijs met o.a. springkussen, de fantastische ballonclown Annabel, gratis schminken en gratis popcorn en ranja. De kinderen die aanwezig waren genoten van dit prachtig feest. Een hoogtepunt was het bezoek van de magische Prinsessen Anna en Elsa. Velen waren omgetoverd tot een mooi prinsesje maar natuurlijk ook heksen, piraten, brandweerman, dino en ga zo maar door. De magische prinsessen maakten er een mooie show met dans en muziek. Uiteraard was er de verkiezing voor mooist verklede jongen en meisje. Deze eer ging naar Erben als brandweerman en Liv als prinses. Als verrassing kregen ze van Prins Harm de Eerste een medaille en vrijkaarten voor de Scheg met het hele gezin.

Maandagmiddag zijn de Battumse Pompers naar ’t Dijkhuis geweest om met de bewoners een waar seniorencarnaval te vieren. Hier deed Jan Voortman, oud Battummer van het jaar 1998 een prachtige voordracht en werden er oudere carnavalskrakers gezongen door raadslid Ruben Dokter. Daarnaast hadden de Battumse Pompers het duo ‘The Old Friends’ geregeld die mooie oude nummers zongen. Samen liepen de bewoners en de raad van 11 in de polonaise en werd een bewoner gehuldigd door Prins Harm de Eerste.

Om 18.00 uur begonnen de jaarlijkse biertapwedstrijden bij residentie De Brink. In totaal deden er 18 teams van 5 personen mee aan deze knotsgekke wedstrijd. De teams kwamen uit Bathmen, maar ook carnavalsverenigingen uit Deventer en de Fienpreuvers uit Holten deden mee. Holten was zelfs met ruim 60 man aanwezig op deze gezellige avond. Ook de stadsprins van Deventer, Hanze XXII, heeft met zijn gevolg meegedaan net als de familie van de kersverse Battummer van het Jaar 2019. De jury bestond uit drie personen: Henk Oplaat, oud Battummer van het Jaar 2012, Jan Meilink, voorheen eigenaar van Camping de Vlinderhoeve en Ruben Dokter, voorzitter van de Battumse Pompers. De teams werden door de jury beoordeeld op opkomst, snelheid, creativiteit, hoe worden de biertjes getapt en natuurlijk gedronken. Uiteindelijk werd het team Shemailes door de jury als algehele winnaar aangewezen, gevolgd door team Balgtus uit Holten en team Perskoelers uit Colmschate. De originaliteitsprijs ging naar team ‘De poesjes en tijgers’ uit Holten. Daarnaast was er een prijs voor het snelste team en deze eer ging, net als vorig jaar, naar het team van De oud prinsen uit de raad van de Battumse Pompers met een supersnelle tijd.

Om 21.00 uur was het dan zover dat bekend werd wie de Battummer van het jaar 2019 zou worden. Dit jaar was het niemand minder dan Hanneke Willemink die deze eer kreeg. Onder toeziend oog van een tiental Oud Battummers, carnavalsvierders, buren en familie kwam Hanneke Willemink door een haag van de raad van elf het podium op. Hanneke was zeer verrast met haar benoeming. Prins Harm de Eerste overhandigde de oorkonde en vertelde waarom Hanneke het verdiende om Battummer van het Jaar te worden. Hanneke was dé initiatiefneemster van De Battumse Kwis, het evenement dat afgelopen jaar weer heel Bathmen in beweging bracht. Ze heeft de organisatie op zich genomen en mensen bij elkaar getrommeld om dit samen vorm te geven. In drie jaar tijd is de Battumse Kwis niet meer weg te denken uit het dorp. Een uniek evenement voor de totale Bathmense bevolking. Door haar toedoen zijn de dorpsquizzen als een olievlek verspreid over Overijssel en Gelderland. Hanneke was ook betrokken bij het jeugdvoetbal in Bathmen. Ook hier was ze het creatieve brein achter een evenement dat nog steeds plaatsvindt: de kerstbomenactie. Elk jaar gaan de jeugdleden begin januari rond om de kerstbomen op te halen en geld in te zamelen voor de club. Daarnaast is Hanneke actief bij de Vrouwen van Nu waar ze o.a. zitting heeft in de tuincommissie. Naast deze activiteiten is Hanneke degene die bij veel activiteiten achter de schermen zeer actief is. Hanneke is echt iemand die veel doet voor het dorp maar niet op de voorgrond, maar achter de schermen. Daarom is het dubbel en dwars verdiend dat ze een keer in de schijnwerpers staat. Kortom een echte Battummer van het Jaar. Net als al haar voorgangers werd Hanneke Willemink gehesen in de (te grote!) boerenkiel met opdruk “Battummer van het Jaar 2019” en kreeg zij haar oorkonde. In haar dankwoord tot alle bezoekers gaf Hanneke aan dat het een hele eer was en ze totaal verrast was met deze prachtige titel! Na de huldiging ging het feest nog lang door en genoot de kersverse Battummer van het Jaar van alle felicitaties en aandacht.

Kortom, carnavalsvereniging De Battumse Pompers kijkt terug op een zeer geslaagd carnavalsweekend!