Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hans Dijsselhof nieuwe dirigent van Langenberger Muzikanten

Gerard Stegink (l) feliciteert zijn opvolger Hans Dijsselhof.

Gerard Stegink (l) feliciteert zijn opvolger Hans Dijsselhof.

BATHMEN – Na een sollicitatieprocedure met brieven beoordelen, gesprekken voeren en een proefdirectie met de kapel is uiteindelijk Hans Dijsselhof uit Nijverdal als nieuwe dirigent van de Langenberger Muzikanten uit Bathmen aangesteld; hij neemt het (dirigeer)stokje over van Gerard Stegink. Hans was direct beschikbaar en heeft op 14 januari de kapel reeds mogen dirigeren. En dat ging in een goede ontspannen sfeer, waarbij er hard werd gewerkt.

Hans Dijsselhof is geboren in het Sallandse Hellendoorn en is groot geworden met en bij de bekende Egerländer kapel De Eschländerkapel waar hij, naast muzikant, tevens van 1983 tot en met 1996 dirigent was. Met deze kapel gaan De Langenberger Muzikanten op zondag 13 maart 2016 in Hellendoorn gezamenlijk een concert verzorgen. Deze afspraak was vorig jaar oktober al gemaakt met de Eschländerkapel, maar toen moest de sollicitatieprocedure nog opgestart worden. Dus een vuurdoop in eigen dorp en met een kapel die hij zelf jaren gedirigeerd heeft. Nu staat zijn broer Jan als dirigent voor deze kapel.

De muzikanten van de kapel en het bestuur van muziekvereniging Orpheus zijn erg blij met de benoeming van Hans Dijsselhof, die naast De Langenberger Muzikanten ook een kapel in Vriezenveen dirigeert. Kenmerken die zijn opgevallen tijdens de proefdirectie en de onlangs gehouden repetitie zijn het inzicht van Hans en zijn opvattingen van de Egerländer/Böhmische blaasmuziek, positieve benadering, contact met de muzikanten en humor. Met oud-dirigent Gerard Stegink als signaal trompettist in het orkest gaan De Langenberger Muzikanten met Hans Dijsselhof een nieuw tijdperk tegemoet.

Wilt u De Langenberger Muzikanten horen? Op zondag 13 maart spelen De Langenberger Muzikanten op een frühschoppenconcert samen met de Eschländerkapel in zaal De Kroon in Hellendoorn. En op zaterdag 2 april 2016 tijdens het voorjaarsconcert van muziekvereniging Orpheus spelen ze in Cultuurhuus Braakhekke te Bathmen.

Voor meer informatie over De Langenberger Muzikanten kunt u terecht bij Leonie Stegink, tel. 06-46478185 of stuur een e-mail naar kapel@orpheus-bathmen.nl