Hanzestadband:

Music Experience in Cultuurhuus Braakhekke

BATHMEN – De Hanzestadband gaat elk jaar een muzikale uitdaging aan met een andere groep uit de regio op gebied van zang, dans, muziek of theater en maakt daarmee vernieuwende concerten. Afgelopen januari werd in een stampvolle zaal een concert gegeven in een Metropole Orkest bezetting. Een spetterend muzikaal spektakel.Dit jaar is gekozen voor een unieke samenwerking met de regionaal bekende groep Switched. Daarnaast zal de jeugd big band, bestaande uit jonge leerlingen, een aantal nummers spelen.

De Hanzestadband is een 21 koppige bigband met een uitgebreid repertoire in swing-, jazz-, latin- en bigbandnummers. De band kent een blazerssectie bestaande uit saxofonisten, trombonisten en trompettisten. De ritmesectie bestaat uit een pianist, bassist, drummer en gitarist. De zangeres en zanger zorgen met hun unieke stemgeluid voor de vocale invulling van de zangnummers. De Hanzestadband en de jeugd bigband staan onder de bezielende leiding van Arjan Stam.

Switched is een enthousiaste groep van elf zangeressen uit Deventer en omgeving. De groep is in september 2009 opgericht en staat onder kundige en enthousiaste leiding van Mariëtte Bastiaansen. Switched zingt drie -of meerstemmige stukken in de categorie lichte (pop) muziek en musical. De meeste nummers worden a capella gezongen, een aantal nummers wordt begeleid door een pianist. De groep zingt onder andere: sing, sing, sing, that man, ShoopShoop song, Brave, Empire State en een 60’s medley.

Zondagmiddag 14 januari, aanvang 14.30 uur.

Kaartjes à € 7,50 via www.cultuurhuusbraakhekke.nl en bij het Infopunt Bathmen.