Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hardijk Bouw wisselt van eigenaren

Bathmen – Jan Kerkdijk en Jorick Ehrenhard hebben een tijd geleden besloten om hun bedrijf, Hardijk Bouw, ter overname aan te bieden. Uiteindelijk kwamen ze in contact met Frans Arens en Gerard van de Berg. Zij zijn de nieuwe eigenaren van het Bathmense bedrijf Hardijk Bouw. De overname heeft inmiddels formeel plaatsgevonden. Frans Arens heeft al een bouwbedrijf in Stroe onder de naam Arens Bouw. Ook zijn compagnon heeft een bouwbedrijf met de naam Ecohall.

Jan Kerkdijk: “Toen we in contact kwamen met Frans en Gerard bleek dat we een goede klik hadden. Onze bedrijven lijken erg op elkaar.” Frans Arens vult aan: “We hebben natuurlijk eerst verkennende gesprekken gevoerd en ik heb een aantal keren meegelopen binnen het bedrijf. Onze bedrijven hebben een beetje dezelfde cultuur en de kwaliteit van de vakmensen bij Hardijk Bouw is erg hoog. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee. In deze tijd waar we altijd op zoek zijn naar goede vakmensen in de bouw is dat heel erg belangrijk. Wij zijn altijd op zoek naar goede timmerlieden, ook nu nog!”

Arens en Van de Berg waren overtuigd en daarna is het traject van de overname gestart. En dat proces is aan het einde van het afgelopen jaar afgerond. De aandelen zijn twee weken geleden bij de notaris overgedragen en de verkoop is dus een feit.
Zowel Jan Kerkdijk en Jorick Ehrenhard blijven in ieder geval tot aan de bouwvakvakantie nog aanwezig op het bedrijf. Kerkdijk: “Wij vinden het beiden belangrijk dat de overname zo soepel mogelijk verloopt. In de eerste plaats voor onze bestaande klanten en leveranciers. Het is zaak dat ze er niets van merken, maar natuurlijk ook voor ons personeel. Uiteraard blijven we ook na die periode nog beschikbaar voor raad en advies.”
Op de vraag aan de 58-jarige Jan Kerkdijk wat hij daarna gaat doen antwoordt hij: “Dat weet ik nog niet precies, maar stilzitten dat in ieder geval niet. Ik ga zelf verhuizen naar Rijssen. Daar komt mijn vrouw vandaan en voorlopig heb ik mijn handen vol aan ons nieuwe huis.”
Na de verkoop van het bedrijf zal ook Jorick Ehrenhard nog over zijn toekomst na moeten gaan denken. Jorick: “Ik weet het nog niet precies, ik ben nu alleen maar bezig om te zorgen dat de overname zo soepel mogelijk verloopt. Over mijn eigen werkzame toekomst ga ik nog nadenken.”

Toekomst Hardijk Bouw
Frans Arens: “Natuurlijk hebben wij er een bedrijf ernaast en ja, we moeten de taken een klein beetje gaan verdelen. Eerst gaan we de leiding zelf op ons nemen, maar het is de bedoeling om er uiteindelijk een bedrijfsleider of werkvoorbereider op te zetten. Maar wij vinden het heel erg belangrijk dat het personeel zich op z’n gemak voelt en dat we vandaaruit verder gaan werken. En het team uitbreiden, we zijn daarom hard op zoek naar nieuwe timmerlieden.

Hardijk Bouw B.V.
Spoorstraat 10
7437 TS Bathmen
www.hardijkbouw.nl
info@hardijkbouw.nl