Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hardlopen voor Uganda

Hardlopen voor Uganda

BATHMEN – Ruim 700 hardlopers hebben zich al ingeschreven voor de Brink tot Brinkloop op zondag 27 december. Zij leggen een afstand van 10 kilometer af, van Deventer naar Bathmen. Ook meedoen? Inschrijven kan nog tot 15 december.

Meedoen is niet alleen leuk en gezond, de lopers steunen er ook een goed doel mee. Voor het vijfde jaar is dat de Stichting Kinderen van Uganda. Deze lokale stichting heeft veel vrijwilligers en donoren uit Deventer en Bathmen en steunt al twintig jaar gemeenschappen in Uganda zodat zij hun kinderen meer kansen kunnen bieden. Dit keer gaat de opbrengst van de Brink tot Brinkloop naar hun project ‘Heerlijk helder drinkwater’. Door kapotte waterbronnen te repareren en daar een goed beheer aan te koppelen, is drinkwater voor de toekomst gegarandeerd.

 

Helder water

Schoon drinkwater is namelijk nog steeds een groot probleem in de plattelandsregio Kibinge in Uganda. Er bestaat geen waterleiding en jonge kinderen halen dagelijks water uit het moeras. Dit vervuilde water komt de gezondheid natuurlijk niet ten goede, met alle gevolgen van dien voor vooral de kinderen.

De waterpompen die de overheid heeft aangebracht, zijn in de loop van de tijd allemaal kapot gegaan. Een plan om deze te repareren is er niet en ook het geld ontbreekt hiervoor bij het lokale bestuur. De gemeenschappen in Kibinge willen dit graag zo snel mogelijk zelf gaan oppakken. Voor iedere waterpomp wordt een waterbestuur opgericht. Dit bestuur zorgt voor een goed beheer van de pomp en rekent voor gebruik een kleine vergoeding. Daarmee wordt het mogelijk om genoeg geld te reserveren voor komende reparaties. Er is op dit moment echter niet voldoende budget om de waterpompen weer in orde te krijgen. Met hulp van de deelnemers aan de Brink tot Brinkloop kan het plan worden uitgevoerd en komt er een structurele duurzame oplossing. Meer informatie is te vinden op www.kinderenvanuganda.nl

 

Brink tot Brinkloop

De negende editie van de Brink tot Brinkloop start op 27 december om 11.00 uur op de Brink in Deventer. Na 10 kilometer finishen de hardlopers op de Brink in Bathmen. Voor kinderen van basisscholen vindt op de Brink in Bathmen een Kidsrun plaats. De inschrijfkosten bedragen € 6,- voor de 10 km en € 2,- voor de Kidsrun. De voorinschrijving stopt op 15 december. Kijk voor meer informatie of aanmelding op www.brinktotbrinkloop.nl