Bathmensekrant.nl is een uitgave van Artzet Media en heeft als doelstelling het dagelijks nieuws uit het verspreidingsgebied van de Bathmense Krant te brengen in de vorm van een online krant.

Harm Kleinen Traast de 27ste Prins Carnaval van de Battumse Pompers

BATHMEN – Prins Harm de Eerste, Harm Kleinen Traast, is de nieuwe Prins van de Battumse Pompers. Zijn benoeming vond zaterdagavond 9 februari plaats in de residentie café de Brink. Hij wordt dit jaar bijgestaan door adjudant Bonke, Melvin Markvoort.Tijdens de feestelijke en gezellige avond met diverse carnavalsverenigingen uit de regio (Wijhe, Zutphen, Goor, Deventer en Colmschate) en de stadsprins van Deventer, Prins Hanze XXII zorgde de DJ’s voor gezellige muziek in de residentie de Brink.

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de benoeming van Prins Harm de Eerste. Nadat eerst afscheid werd genomen van Prins Jordi de eerste (Jordi Schiphorst) en zijn Adjudant Kamphuuus (Bart Burink) werden de nieuwe Prins en de Adjudant bekend gemaakt. Er werd een groot doek van de Battumse Pompers op het podium gezet en onder luid applaus en op het nummer “De boer, dat is de keerl” van Normaal kwamen de nieuwe prins en adjudant in beeld. Ook familie en vrienden waren aanwezig en genoten van de opkomst.

Harm Kleinen Traast is de 27e prins van de Battumse Pompers. In het dagelijks leven werkt Harm bij Loonbedrijf Tuller en is hij trotse boer aan de Traasterdijk. Het feestvieren zit wel in de genen van Prins Harm de eerste en adjudant Bonke, op menig feest in de regio zijn ze aanwezig. Het motto voor dit jaar is “Vake buj te bange”. Met deze twee feestvierders zal dat dit carnavalsjaar in Bathmen vast goed gaan.

Het carnavalsweekend is van zaterdag 2 t/m maandag 4 maart. De Battumse Pompers zullen dan verschillende activiteiten verzorgen met zondagmiddag kindercarnaval en op maandag de bekende biertapwedstrijden en de bekendmaking van De Battummer van het jaar 2019. Ook zal er weer een bezoek aan ‘t Dijkhuis worden gebracht om met de senioren van Bathmen een gezellige middag te houden.

Kortom, het wordt weer supergezellig in Bathmen!