Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Heel geslaagde kerstmiddag van De Zonnebloem in Cultuurhuus Braakhekke

BATHMEN – Ook al omdat de Zonnebloemorganisatie dit jaar 70 jaar bestaat, besloot de actieve Bathmense Zonnebloemafdeling een kerstmiddag te verzorgen op 11 december. Zo’n 60 bezoekers kwamen genieten van een gezellige middag.Dat begon al met koffie en cake na binnenkomst en daarna ging het hele gezelschap luisteren naar een prachtig optreden van het duo 50+ Nostalgia, bestaande uit Marianne Koot uit Loo en Laura van Neijendaal uit Colmschate. Zij brachten Engelse en Nederlandse kerstliedjes ten gehore. De aanwezigen zongen zachtjes mee met de Nederlandse kerstliedjes.

In de pauze werden de aanwezigen verwend met een hapje en een drankje en daarna brachten de twee zangeressen nog enkele sfeervolle kerstliedjes, maar ook enkele liedjes zoals Ons Dorp en Droomland, ten gehore. Hun optreden werd erg gewaardeerd en ze kregen als dank een roos en een kleine bijdrage aangeboden.

Vervolgens kwamen twee blazers van midwinterhoorns, de heren Jan Plezier en Ben Verwoolde uit Lettele, het toneel op om hun speciale muziekklanken te laten horen, die ook al zo goed passen bij Kerstmis. Ze vertelden van alles over het ontstaan van deze eeuwenoude traditie en het maken van de midwinterhoorns zelf. De toehoorders genoten van hun uitleg, ook al omdat deze traditie al zo lang in deze streek leeft. De heren kregen de nodige vragen van de aanwezigen, waarop ze vakkundig ingingen. Ook zij kregen als blijk van waardering een mooie attentie van de Zonnebloem.

De bestuursleden Dinie Nekkers en Toos Bronsvoort konden aan het einde van de middag een heel geslaagde bijeenkomst afsluiten. (Foto: Otto Westra.)