Hemelvaartsdag 30 mei: Dier&Tuin fair

BATHMEN – Stap op Hemelvaartsdag lekker op de fiets of in de auto voor een bezoek aan de Dier&Tuin fair. Op de grens van Laren en Bathmen ligt aan de Broekhuisdijk 2 het fairterrein. Meer dan 30 standhouders vertellen u alles over bijzondere (klein)dieren, bloemen en planten en alles wat er zoal mee samen hangt.Dier&Tuin is een evenement voor jong en oud en wordt georganiseerd door kleindiervereniging ‘Pels en Pluim Laren’.

 

Wat is er zoals te zien

Een voorproefje: de kleindieren van ‘Pels en Pluim Laren’ met bijzondere kippen-, konijnen- en duivenrassen. Twentse Landganzen, Serama’s, jonge kuikentjes, Afrikaanse kunst dierenbeelden, Ouessant schapen, jam, de dieren van de B.K.U. club (Kraaikop is ook het Ras van het Jaar), de Nederlandse Landgeit, hoveniersbedrijf Haneveld met modeltuin, Dierenartsenpraktijk Zutphen-Laren, paardenmassage, Groei&Bloei, Van Eden hout&bouw enz. Van kippen, koeien, geiten, bijen tot meelwormen. Neem daarbij kleurrijke bloemen, planten. moestuingroentes en nieuwe microgroenten.

 

Traktatie voor de bezoekers

Behalve op al dit fraais worden de bezoekers ook getrakteerd op de interessantste weetjes over kwaliteitsvoer in de Garvostand en Tijhofdiervoeders, eieren, bloemen, plantenmeststoffen, asperges, op maat gemaakte dierenverblijven, bijen enz. Vraag alles wat u wilt weten aan de dierenarts, de meelwormenkweker, de veehouder of kenners van kippenrassen.

Dier&Tuin vertelt u het verhaal. Kom, beleef en geniet!

 

Smullen maar

De smulpapen kunnen neerstrijken bij de pannenkoekentent van de ‘Vrienden van de Molen’ of op het horecaterras voor een heerlijk glaasje of een hapje. Ook kan er gesmuld worden van het werk van kunstenaars die inspiratie opdoen uit dieren en bloemen zoals Hans Puttenstein en Marianne van der Gugten.

 

Voor de kinderen, zaaien en aaien

Kippetjes maken, knuffelkalveren, konijntjes aaien, tuinkers zaaien, eierproefjes doen of lekker ravotten in het stro. Kortom Dier&Tuin is een familie-evenement.

 

Openingstijden – gratis toegang

De fair is geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur. Toegang gratis, vrijwillige gift wordt bijzonder op prijs gesteld. www.pelsenpluimlaren.nl

I.v.m. het welzijn van de aanwezige dieren worden honden niet toegelaten op de fair.

Vanaf Cultuurhuus Braakhekke in Bathmen kan er vanaf 09.00 uur gestart worden met een speciale Skiwfietstocht die ook langs het Dier&Tuin evenement komt.

 

Uiteraard veel aandacht voor de mooiste hoender-, konijnen en duivenrassen waarbij het behoud van cultureel levend erfgoed voorop staat. Dat geldt ook voor de Nederlandse Landgeiten van stal Poggebelt, de Twentse Landganzen, de Brandrode runderen en de Fleckvieh koeien.