Hemelvaartsdag, fietsen en skiw in Bathmen

BATHMEN – Binnenkort is het mei en Hemelvaartsdag komt met rasse schreden dichterbij. Hebben jullie je straat al aangemeld voor de wedstrijd ‘Wie maakt de mooiste skiw’? Er komen al veel aanmeldingen binnen, dus wacht niet te lang. Aanmelden kan bij het Infopunt in het Cultuurhuus of via infopunt@bathmen.nl Er zijn mooie prijzen te winnen! Volg de Facebookpagina of het Instagramaccount van de Stichting Bathmen Promotie (Beleef Bathmen) en doe ideeën op.Foto’s van de skiws die gemaakt zijn in 2009 staan op de website van Gerrie Olde Boerrigter, ‘De Skiws van Battûm van Toen en ……. Nu! www.oldeboerrigter.wordpress.com, ook hier kun je veel ideeën opdoen.

De onafhankelijke jury, die bestaat uit: burgemeester Ron König, Tina Nijkamp (SBS 6) en Inga Tjapkes (RTV Oost), is er klaar voor en zij gaat de skiws op woensdag 29 mei beoordelen.

Dit is natuurlijk niet het enige, want in Battum is altijd wat te doen. Er kan tussen 9.00 en 11.00 uur gestart worden met de jaarlijkse fietstocht. De organisatie heeft een mooie tocht uitgezet met activiteiten voor jong en oud. De fietstocht wordt voor de 11e keer georganiseerd door de Stichting Bathmen Promotie en de boerendansgroep ’Battumse Venne’.

Dit jaar is samenwerking gezocht met ‘Pels en Pluim Laren’ en Zwembad Looërmark, dat dit jaar het 50-jarig bestaan viert.

Vanaf 13.00 uur is er muziek, een hapje, een drankje en veel gezelligheid bij ‘Gein op het Plein’. Dit vindt allemaal plaats op het Plein aan de Schoolstraat in Bathmen.

Daar is om 15.00 uur ook de prijsuitreiking voor de wedstrijd ‘Wie maakt de mooiste skiw’.

Dus kom allemaal op Hemelvaartsdag 30 mei naar Bathmen. Want in Battum is altijd wat te doen!