Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Hendrik Haverkamp jurylid bij biertapwedstrijden

Hendrik Haverkamp

BATHMEN – Elk jaar houdt Carnavalsvereniging “De Battumse Pompers” haar jaarlijkse biertapwedstrijden op carnavalsmaandag, dit jaar op maandag 16 februari in residentie de Brink.

Was het vorig jaar nog Tante Rikie die als bekende Nederlander in de jury zat, ook dit jaar heeft de raad weer een bijzondere bekende Nederlander weten te strikken. Niemand minder dan Hendrik Haverkamp, bekend als podiumclown van Normaal en uiteraard zijn eigen band, de Haverkampband, zit dit jaar in de jury. Hendrik Haverkamp weet natuurlijk als geen ander hoe het is om bier te drinken en de Battumse Pompers zijn zeer vereerd met zijn deelname in de jury.

De biertapwedstrijden van de Battumse Pompers zijn al een traditie in Bathmen. Een team bestaat uit zes personen, waarvan er één tapt en de andere moeten drinken. De tapper tapt drie verschillende biertjes (kleintje, fluitje en een vaasje) voor zijn teamgenoten. De jury beoordeelt niet alleen de biertjes, maar ook de opkomst van het team, de snelheid van tappen en drinken en op originaliteit. Uiteindelijk worden er drie prijzen uitgereikt, het snelste, het origineelste en een algehele winnaar. Afgelopen jaar deden 25 teams mee aan de wedstrijden en zelfs burgemeester Heidema heeft meegedaan als tapper. Het team van C.V. “de Fienpreuvers” uit Holten werd uiteindelijk uitgeroepen als algehele winnaar. De originaliteitprijs ging naar team “de Peuken” en het snelste team was het team “Café Wennes 1”.

Rond negen uur op deze avond wordt de wedstrijd even stopgezet om de Battummer van het Jaar bekend te maken. Kortom, het wordt weer een gezellige maandagavond!