Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Herdenking 4 mei 2017

in Bathmen

BATHMEN – Ook dit jaar zullen in Bathmen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en zij die elders vielen voor onze vrede en vrijheid herdacht worden. Op 4 mei worden de inwoners van Bathmen die in het bezit zijn van de Nederlandse vlag verzocht deze vanaf 18.00 uur halfstok te hangen.Indien u wilt deelnemen aan de stille tocht van het Westerhuis naar de oude begraafplaats, dan bent u om 19.00 uur van harte welkom op het verzamelpunt naast het Westerhuis nabij het monument.

Na het verzamelen zal de stoet zich via het centrum van Bathmen verplaatsen richting de oude begraafplaats, waar Orpheus de stoet zal ontvangen met stemmige muziek. Hier is ook traditiegetrouw het leggen van de tulpen bij de graven van de oorlogsslachtoffers. Dat wordt gevolgd door de gedichten van de leerlingen van de basisschool. Om acht uur zal men gezamenlijk twee minuten stilte in acht nemen. Dit moment van stilte wordt afgesloten met het Wilhelmus.

Vervolgens zal men gezamenlijk in stoet naar het monument bij het Westerhuis gaan, waar ook u de mogelijkheid heeft om bloemen te leggen.

Na het leggen van de bloemen bij het monument bent u welkom in de Dorpskerk voor het laatste gedeelte van de herdenking. U wordt hier ontvangen door het koor Enjoy dat dit gedeelte muzikaal zal begeleiden. Tijdens de herdenking in de kerk zal een aantal sprekers aan bod komen.

De herdenking op oude begraafplaats, het monument bij het Westerhuis en de herdenking in de Dorpskerk wordt georganiseerd door de gezamenlijke Stichting Oranjecommissie Bathmen en Loo. De commissie wil graag benadrukken dat het gaat om een herdenking in de Dorpskerk en dat er geen sprake is van een herdenkingsdienst.

De gezamenlijke Oranjecommissie Bathmen en Loo hoopt op een hoge opkomst door jong en oud.